23948sdkhjf

Nye Byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Islev, Ruds Vedby og Greve
REGION HOVEDSTADEN

ISLEV

Rødovre Kommune gør plads til ny tæt-lav boligbebyggelse i Islev

Rødovre Kommune er klar med et forslag til lokalplan for Viemose Have, hvor det er planen at gøre plads til en ny tæt-lav boligbebyggelse bestående af ni dobbelthuse.

Baggrunden for udarbejdelsen af lokalplanforslaget er et ønske fra arkitektfirmaet DanaForm ApS om opførelse af en tæt-lav boligbebyggelse Ved Sportspladsen 8-10, som ligger nordøst for Islev Skole i et stort boligområde bestående af mindre kvarterer af forskelligartede bebyggelser.

Forslag til Lokalplan 140 Vie­mose Have indstilles til vedtagelse og fremlæggelse i offentlig høring, og i første omgang tager Teknik- og Miljøudvalget stilling til forslaget på sit møde i morgen.

Lokalplanen ventes endeligt vedtaget først på sommeren.

REGION SJÆLLAND

RUDS VEDBY

Bygningsforbedringer på ejendomme i Ruds Vedby

Med Helhedsplan Ruds Vedby og Budget 2015 er der skabt mulighed for at yde kommunal og statslig støtte til bygningsforbedringer af ejendomme i Ruds Vedby.

Ansøgningsfristen for første runde udløb i sommer, og der indkom ni fyldestgørende ansøgninger, hvoraf de syv er blevet behandlet, mens de sidste to skal behandles på Teknik og Miljøudvalgsmødet i morgen.

Bygningsforbedringerne omfatter blandt andet nye tage, et større antal nye vinduer og døre samt istandsættelse af facader. Den ene ansøgning har en samlet ombygningsudgift på 501.788 kroner, den anden på 977.572 kroner. Det drejer sig om ejendommene Rudsgade 32A og Rudsgade5-7.

GREVE

Krogårdskolen skal bygges om

Greve Byråd godkendte på sit sidste møde i 2015 en anlægsbevilling på 19,5 mio. kroner til en til- og ombygning af Krogårdskolen.

Krogårdskolen udvides med et ekstra spor til at være tre-sporet fra skoleåret 2017/2018.

Etablering af en tre-sporet skole med tilhørende grupperum med mere vurderes at kunne løses ved at udvide skolen med cirka 600 kvm samt inddrage og ombygge eksisterende bygningsarealer på skolen.

For at synliggøre, at Krogårdskolen kan indeholde en tre-sporet skole, foreligger der et ”Mulighedsstudie” udarbejdet af Henning Larsens Architects. I Mulighedsstudiet, der udelukkende skal ses som forslag til en mulig løsning, foreslås Krogårdskolen tilbygget med ny administration, fællesområder til eleverne og ombygning af den tidligere administration til klasselokaler samt mindre ombygninger i de tre områder, hvor indskolingen, mellemklasserne og udskolingen er placeret.

Mulighedsstudiet er vejledende, og den endelige løsning for til- og ombygning af Krogårdskolen vil blive udarbejdet i et samarbejde med en ekstern totalrådgiver.

Et endeligt projektforslag ventes at foreligge i marts-april, hvorefter der udarbejdes hovedprojekt og udbudsmateriale. Udbud af entreprisearbejder, licitation og kontrahering finder ifølge kommunens tidsplan sted i perioden august – september, og byggeopgaverne gennemføres fra oktober/november i år og frem til maj 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094