23948sdkhjf

Brokkeri er skadeligt for hjernen

Brok og negativitet er direkte skadeligt for vores hjerneceller og gør os dummere. Læs her hvordan du forsvarer dig mod brokrøvene
Vi kender alle behovet for at brokke og beklage os. Vi er utilfredse med noget, men alligevel har vi ikke nogen som helst intention om at ændre det. Så hvad gør vi? Vi brokker os!
Og Danmark er en helt nation af beklagende mennesker, som bandet TV2 synger ”Kom lad os brokke os – det er jo nok det vi har det bedst med”.

Ifølge Institut for Personaleudvikling, så viser den nyste forskning imidlertid, at brokkeri og negativitet simpelthen skader hjernecellerne og gør os dummere. Og da vores hjerne virker som en muskel, betyder det, at er vi i en negativ mental tilstand lidt for længe, ved eksempelvis at lytte til en person som brokker sig, så er der stor sandsynlighed for, at vi bliver smittede, og selv opfører os på samme måde.

Så hvad gør vi, hvis vi vil forsvare vores hjerner mod alt den negativitet og brok, som vi støder på igennem dagen?

Institut for Personaleudvikling giver dig 4 gode råd:

1. Skab afstand - Den letteste og hurtigste vej er, at skabe afstand. Tænk på det som passiv rygning. Din hjerne vil takke dig, hvis du kan komme på afstand af brokkeri.

2. Hvad har du tænkt dig at gøre ved det? - Dette simple spørgsmål kan let få en brokker til at klappe i, for svaret er ofte: ’Det ved jeg ik’. Enten går det op for personen, hvor dum vedkommende måske lyder, eller endnu bedre, personen begynder måske at reflektere over, hvordan vedkommende kan gøre noget ved sit problem.

3. Osteklokke - Er du fanget i et selskab af brok, som du ikke kan gå fra, så træk den mentale osteklokke ned over hovedet, hvis du gerne vil spare dine hjerneceller. Meditér dig væk fra situationen og tag en mental gåtur på din hemmelige strand, og husk og smil og nik på de rigtige tidspunkter.

4. Vær positiv - Vær det gode eksempel, drop brokken og skab en positiv virkning på dine omgivelser – du får det med garanti returneret!


Du kan lære meget mere om mekanismer og virkemidler, kommunikation og motivation på konferencen om Positiv Psykologi ved Institut for Personaleudvikling.
Konferencen bliver afholdt den 25. maj 2016 i København og den 26. maj 2016 i Århus.

Læs mere om konferencen her:
Kommenter artiklen (22)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109