23948sdkhjf

Leverer forkerte mursten til historiske buer

Sagen om C. F. Møllers buer på Aarhus Universitet ligner en Aarhushistorie, men tegnestuen skyder den til Vendsyssel
Mange forbipasserende ved Aarhus Universitet har formentligt bemærket de halvfærdige buer, som pryder indgangen ud mod Ringgaden.

Buerne, som arkitekten på det ikoniske byggeri, C. F. Møller, selv havde et noget anstrengt forhold til, havde sat sig 25 cm og blev derfor taget ned for at blive bygget op på ny. Men noget gik galt. Noget, der minder om en rigtig god Aarhushistorie.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

”De virkede store og klodsede, men jeg kunne ikke umiddelbart se, hvad der var galt, men der mangler fire sten i de nye buer. Der skal være 45 sten i hver bue, men der er kun 41 i de nye buer. Jeg talte efter flere gange for at være helt sikker i min sag”, siger Palle Lykke, der er historiker ved Aarhus Universitet.

Hos arkitektvirksomheden C.F. Møller beklager man, at det har været nødvendigt at bremse genopbygningen. Faktisk skal hele det stykke, som allerede er blevet genopbygget, rykkes ned igen, fordi de skal passe til det oprindelige og fredede byggeri. Og hos C.F. Møller ser man ingen vegne uden om den sure tjans, men her sender man aben videre til Vendsyssel.

”Det er en specialfremstillet sten, der skal bruges, som er konisk og måler 45 mm i bunden og 55 i toppen. Stenene er minutiøst blevet målt op, så vi har selvfølgelig ikke gået med hovedet under armen. Men stenen svandt mindre under tørringen og brandingen, end teglværket regnede med, så stenene var blevet sat på paller og blevet leveret uden kontrolmål. Så det er ikke nogen Aarhushistorie, men nærmere en Vendsysselhistorie, siger Tom Danielsen, partner i C. F. Møller.

Læs hele artiklen på licitationen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.222