23948sdkhjf

Fra kanindræber til leder

Dine svende vil gerne ledes, men der skal være mening med galskaben
For mange virksomheder er den traditionelle julefrokost og mesters julegave til svendene det nærmeste man kommer hinanden uden for den faglige sfære.

I andre virksomheder har mester måske engang selv været på kanindræber-kursus og vil med alle gode intentioner forsøge at ryste svendene sammen med lignende arrangementer.
Både julefrokosten, kanindræberkurset eller andre teambuilding-tiltag har det til fælles, at de skal tilrettelægges minutiøst – og mester skal vide, hvad han og svendene skal opnå ved arrangementet.

Klare budskaber
Selvom det ofte er rigtig hyggeligt blot at nyde en kold øl eller et god glas vin sammen over et par røverhistorier, så skal der mere til, hvis man vil bruge en sammenkomst til at føre virksomheden eller medarbejderne i en bestemt retning.

Det handler om ledelse. Og som udgangspunkt, så viser en god leder vejen og er klar i sin kommunikation.

Når det handler om professionel teambuilding, så er der mange muligheder på hylderne. Det vigtigste er sådan set, at mester som leder gør sig klart om eventen blot gennemføres som et alibi eller om der skal komme konkrete resultater ud af seancen.

Mening med galskaben
Det gør dig ikke til leder, at du kan vride halsen om på en kanin eller rapelle ned fra toppen af Rundetårn. Og dine svende bliver hverken bedre eller dårlige til deres job hvis de formår det samme og følger dig i tykt og tyndt.

Derimod træder du i karakter som leder når du forklarer, at der er mening med galskaben. For den svend der skruer gipsplader op på akkord hver dag kan det godt virke som rent galskab at skulle deltage i en firmaevent, hvor man skal ”komme hinanden ved” ved at dræbe kaniner eller deltage i ”selskabslege”.

Derfor er det vigtigste budskab i enhver teambuilding proces at forklare medarbejderne, hvad det er for en rejse man begiver sig ud på.

Hvis mester ikke formår det, så lad det blive ved den kolde øl og et gods glas vin.


Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11