23948sdkhjf

Se listen: Så meget tjener typehusproducenterne

Landets største typehusproducenter slog alle rekorder for omsætning og indtjening sidste år. Det viser den brancheanalyse, som Licitationen – Byggeriets Dagblad bragte tirsdag.

Læs brancheanalysen: De store typehusproducenter slår alle rekorder

Det er dog ikke kun de store typehusproducenter, der er blevet bedre til at tjene penge. Også i underskoven af små og mellemstore typehusproducenter vokser bundlinjen. Det viser den hosstående oversigt, der stammer fra Licitationens brancheanalyse.

7 af 10 gik frem
23 af segmentets 33 virksomheder øgede indtjeningen fra 2014 til 2015, mens antallet af underskudsgivende typehusproducenter faldt fra ti til fire i samme periode.

En af succeshistorierne er Milton Huse, som har solgt omkring 300 huse i løbet af bare tre års levetid. Horsens-virksomheden – der er grundlagt af Erik Rehnquist i selskab med sønnen Søren Rehnquist og svigersønnen Mikael Christoffersen – ønsker ikke at oplyse omsætningstal, men med en erklæret ambition om at sælge 350 huse i år, blander virksomheden sig snart blandt de helt store spillere i branchen.

Det samme kan formentlig siges om bysbørnene fra Hybel, der blev grundlagt af Casa-bagmanden Michael Mortensen tidligere i år. Selv om Hybel blot beskæftiger et dusin ansatte og først har udstillingshuse klar om et par uger, runder salget i år 30 huse, mens ambitionen er at sælge 120 huse næste år og 200 huse i 2018.

Underskud hos veteraner
Også HHM skal fremhæves efter et år, hvor bundlinjen blev fordoblet. Regnskabet fra Hillerød-virksomheden dækker dog også over en anselig entreprenørforretning, hvorfor de ikke er mulige at sammenligne direkte med konkurrenterne på toplisten.

Det samme kan siges om Danhaus-koncernen, som blandt andet producerer byggesæt og elementer til færdigt byggeri. Produktionen af enfamiliehuse foregår gennem Selskabet af 01.11.1995 A/S, der angiver ”utilstrækkelig byggeledelse” som årsag til det underskud, virksomheden pådrog sig i det seneste regnskabsår.

Hos Skare Byg har man taget konsekvensen af to underskudsgivende regnskabsår i træk ved at stoppe for salg og produktion af yderligere helårshuse og fritidshuse til privatpersoner i regi af produktionsselskabet Skare Byg A/S. I stedet satser Skare-koncernen på større projekter, mens huse og inventar købes udefra.

Et helvedes dårligt år
Endelig måtte Bülow Huse notere sig et minus på 14 mio. kr. efter et hårdt år, som har kostet selskabet hele egenkapitalen. Direktør og bestyrelsesformand Karsten Bülow sagde mandag til Ejendomswatch.dk, at Hørsholm-virksomheden havde haft ”et helvedes dårligt år” som følge af en dårlig regnskabsfunktion, der nu er rettet op på:

- Vi har ordretilgang, så det skal vi nok klare. Jeg har lagt 6-7 mio. kr. ind som ansvarlig kapital i firmaet, lyder forsikringen.

Millionlussingerne til de tre typehusveteraner ændrer dog ikke ved det generelle billede af, at det også drypper på de mindre typehusproducenter. Renser man for de tre store typehusbyggere samt Bülow Huse, Danhaus og Skare Byg, tjente de resterende 27 typehusproducenter i segmentet i gennemsnit 2,9 mio. kr. hver sidste år. Det er en fremgang på 71 procent i forhold til 2014.

Læs hele brancheanalysen her (kræver abonnement):

De store typehusproducenter slår alle rekorder


Læs også:
DAGENS LEDER: Kreative tanker om flere byggegrunde
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08