23948sdkhjf

Partnerskab til tre mia. kroner med Københavns Kommune

Entreprenørerne Enemærke & Petersen og Jakon leder de to teams, der skal bygge og renovere i København de næste fire år
To byggeteams ledet af entreprenørvirksomhederne Enemærke & Petersen A/S og Jakon A/S har vundet Københavns Kommunes udbud om strategiske partnerskaber og skal bygge og renovere for flere milliarder de kommende fire år.

Partnerskabsaftalerne medfører, at der i perioden indgås en rammeaftale om planlægning, projektering og udførelse af en række af kommunens byggerier.

Enemærke & Petersen vandt med sit team en delaftale på børne- og ungeområde til 2,3 mia. kroner og glæder sig til samarbejdet med hovedstadskommunen, som entreprenørens adm. direktør Henrik Mielke roser for at "vise lederskab i forhold til at arbejde på nye måder".

- Det er modigt af Københavns Kommune at gå forrest. Det er nyskabende at udforme et udbud på den her måde, og det er noget, vi har store forventninger til, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad og nævner, at det vindende hold også går ind til opgaven med en vis ydmyghed.

- Vi har jo en forpligtelse at leve op til, og mange øjne vil være rettet på os for at vurdere, om modellen fungerer. Men vi har et stærkt hold, der kan håndtere det, siger Henrik Mielke. Han forventer, at aftalen vil betyde en mindre forøgelse i medarbejderantallet.

Tidlig inddragelse

Bygherren i Københavns Kommune har også store forventninger til det kommende samarbejde.

- Det bliver en helt ny måde at samarbejde på omkring det offentlige byggeri, og vi har store forventninger til, at det kan gøre Københavns byggerier billigere, bedre og mere rettidige, siger byggechef i Byggeri København, Rasmus Brandt Lassen i en pressemeddelelse.

Henrik Mielke fremhæver en tidlig inddragelse af entreprenørerne, som en af de store fordele.

- Der bliver et meget større sammenspil i den tidlige fase med mere dialog mellem bygherre og entreprenør, som vil give mere værdi for pengene og sikre mindre spild af ressourcer og tid, siger han.

Den Ballerup-baserede entreprenør Jakon står i spidsen for holdet, der vandt den anden rammeaftale til en værdi på 0,6 mia. kroner over fire år.

Adm. direktør Stein Pettersen glæder sig til at komme i gang med opgaven, der minder om partneringsaftaler, som Jakon har gode erfaringer med.

- Vi er glade for og tilfredse med at have vundet opgaven, og det bliver spændende at arbejde sammen med kommunen, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Kontrakt ultimo november

I august måned indsendte 10 prækvalificerede byggeteams tilbud på kommunens udbud for strategiske partnerskaber. Tilbuddene blev senere evalueret af Byggeri København sammen med advokatfirmaet Lett med henblik på at finde det tilbud, der havde det bedste forhold mellem pris og kvalitet.

Evalueringen baserede sig desuden på en række underkriterier, herunder økonomi, organisation og bemanding samt optimering, værktøj og metoder. Samarbejdsaftalerne underskrives af byggechef Rasmus Brandt Lassen og de to byggeteams hos Byggeri København den 29. november.

Aftale for øvrige forvaltninger
Opgave: Nybygning, udvidelse, ombygning og renovering af idrætsanlæg, kulturinstitutioner, botilbud med mere.
Bygherre: Byggeri København under Københavns Kommune.
Entreprenør: Jakon A/S med underleverandørerne rådgivende ingeniører EKJ, Rørbæk og Møller Arkitekter ApS, arkitektfirmaet Leth & Gori og Schul Landskabsarkitekter ApS. Opgaven estimeres at have en værdi på op mod 0,6 mia. kroner over fire år.
Kilde: Københavns Kommune


Aftale på børne- og ungeområdet
Opgave: Udvidelse, ombygning og renovering af eksisterende skoler, fritidshjem og daginstitutioner samt nybygning af daginstitutioner til en estimeret værdi på 2,3 mia. kroner over fire år.
Bygherre: Byggeri København under Københavns Kommune.
Entreprenør: Enemærke & Petersen og med arkitektfirmaerne Nøhr & Sigsgaard og Kant Arkitekter, rådgivende ingeniør Dominia, rådgivningsvirksomheden Norconsult og GHB Landskabsarkitekter som underentreprenører.
Kilde: Københavns Kommune


Strategiske partnerskaber
Partnerskabsaftalerne medfører, at der for de næste fire år indgås et samarbejde mellem kommunen og et fast leveranceteam af entreprenører, arkitekter og ingeniører omkring eksekveringen af en række af kommunens byggerier. Det sker i to separate rammeaftaler, som indeholder planlægning, projektering og udførelse. De strategiske partnerskabsaftaler skal bidrage til at reducere omkostningerne på byggeområdet, samtidig med at kommunen fastholder eller forbedrer kvaliteten.
Kilde: Københavns Kommune
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125