23948sdkhjf

Stresset malermester lukker firmaet og får ny energi

Firmaet KEH FM har ansat malermester Peter Thylander som leder af nyoprettet malerafdeling
- Når man har været selvstændig malermester i mere end 30 år, så er det da lidt af en omvæltning at lukke ned og blive ”almindelig” ansat i en anden virksomhed, siger malermester Peter Thylander.
Selvom omstændighederne bag karrieskiftet har været barske, så tyder både smilet og glimtet i øjet på, at Peter Thylander er kommet helskindet gennem processen. For dem der har stiftet bekendtskab med Peter Thylander gennem hans lange karriere som selvstændig malermester kommer det ikke som nogen overraskelse, at han har formået at tilpasse sig den nye situation med lysten og iveren intakt. Han har altid været en fighter. Men selv de bredeste skuldre kan bryder sammen, hvis byrden bliver for stor.

- Sagt lige ud, så var det blevet svært at få enderne til at nå sammen i virksomheden og det resulterede blandet andet i en voldsom stress-reaktion, som sendte mig til noget nær fuld tælling.

Jeg beklager mig ikke. Jeg har altid været glad for mit arbejde som malermester. Det er mit liv og det har i mange år været min identitet og mit daglige omdrejningspunkt. Den økonomiske og psykiske nedtur kom derfor som et hårdt slag, hvor især magtesløsheden er en tung dyne, som er svær at kaste af sig, forklarer Peter Thylander. Både stemmen og blikket fortæller, at han er afklaret med situationen og at fighterånden har forvandlet afmagten til handlekraft.

Ro og overblik
- Jeg er heldigvis kommet ovenpå igen og har været så heldig at kunne tage seks af mine svende med til firmaet KEH FM i Glostrup. Firmaet har tidligere hyret mig ind og har nu oprettet en malerafdeling som jeg er leder for.
Da han drev sit malerfirma var der især fokus på sunde og bæredygtige løsninger. Derfor er han også klar til at lade sin viden om ”gammeldags” maling og gamle maletekniker komme i spil.
- Vi arbejder naturligvis også med god, moderne maling. Det afgørende er, at vi alt afhængig af opgaven kan yde kvalificeret rådgivning til kunderne om valg af maling og give dem kvalitet for pengene, understreger Peter Thylander.

- Mange af de opgaver, jeg løser i KEH FM dag, er de samme som jeg havde som selvstændig mester. Og selvom der stadig er lange arbejdsdage, så er arbejdstiden som ansat nærmest blevet halveret i forhold til, da jeg var selvstændig mester, griner Peter Thylander og tilføjer, at det også er et plus at have fået så mange nye, gode kolleger.
- Når man har drevet et malerfirma og har skullet sørge for at fylde ordrebogen, måle op og give tilbud, købe materialer, sætter svende og lærlinge i gang, betale husleje og lave regnskaber, så er der helt anderledes ro på i et firma som KEH FM, hvor der er mennesker ansat til at have styr på det hele. Det giver ro og overblik og det giver mulighed for at gennemføre en målrettet udvikling af virksomheden, påpeger Peter Thylander, mens han skænker endnu en kop kaffe.

Virksomhed med vokseværk
Virksomhedens adm. direktør, stifter og medejer, Kim Emil Hansen, som netop er mødt ind med morgenbrød, bekræfter, at det handler om at skabe overblik. En af de store udfordringer for KEK-FM er således at styre det meget store vækstpotentiale.

Flere af virksomhedens ledende medarbejdere sætter sig rundt om morgenbordet. Og entusiasmen er ikke til at tage fejl af – hverken i forhold til morgenbrødet eller virksomheden, som i den grad har vokseværk.
KEH FM, som har 38 faste medarbejdere og omsætter for 90 mio. kr., er opdelt i tre sektioner – Facility, Miljøsanering og Byggeri. Og den nye malerafdeling med Peter Thylander i spidsen løser naturligvis opgaver på tværs af de tre sektioner.

- Det er forunderligt som livet kan forme sig. For et halvt års tid siden var jeg helt nede i kulkælderen og i dag er det nærmest ikke til at få armene ned, siger Peter Thylander, inden han trods alt få hænderne ned og giver et fast farvel-håndtryk.

Om KEH FM ApS


KEH FM ApS består af tre sektioner:
• Facility, som tager sig af alle former for ejendomsservice
• Miljsanering, som bekæmper skimmelsvamp og foretager PCB-, asbest og blysanering
• Byggeri, som tager sig af både total- og delentrepriser og renoveringsprojekter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127