23948sdkhjf

Kommunerne er til for håndværksmestrene

Plads til forbedring af den kommunale indsats over for håndværksmestre
Landets kommuner skal være mere aktive i forhold til at sikre det lokale erhvervsliv gode betingelser for at drive virksomhed.
Det mener Dansk Byggeri, som gennem nogle år har målt på kommunernes erhvervsvenlighed og netop har sat gang i endnu en måling for at holde kommunerne til ilden.

Og det er der god grund til. Mange kommuner er stadig stærkt berøringsangste i forhold til erhvervslivet, herunder håndværksmestre og entreprenører. Det skal der strammes op på. Og det kan ikke gå for hurtigt.

Det lokale erhvervsliv skaber nemlig arbejdspladser. Og de kan skabe mange flere, hvis kommunerne udskifter berøringsangsten med kreative ideer og imødekommenhed.

Det starter allerede i skolerne. Det er bl.a. vigtigt, at kommunerne sørger for, at skolerne sender de ældste klassetrin i skolepraktik – f.eks. hos håndværksmestre og entreprenører. Det fordrer dog, at virksomhederne er klar til at bruge tid på erhvervspraktikanterne.

Og uanset hvad, så er den tid givet godt ud. Både i kommunerne og hos virksomhederne.

For som Dansk Byggeri fremhæver: Når det går virksomhederne godt, skaber det både arbejdspladser og giver skattekroner til kommunekassen, som igen sikrer, at der er råd til velfærd.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094