23948sdkhjf

Demensvenligt byggeri sænker medicinforbruget

Ny guide fra Bygherreforeningen skal inspirere kommunerne til at tænke nyt i forhold til plejeområdet og målrette byggeriet til den alvorlige sygdom
Regeringen har et mål om at gøre Danmark mere demensvenligt og reducere forbruget af antipsykotisk medicin med 50 pct. Det kræver bl.a., at kommunerne tænker, bygger og indretter landets plejeboliger, så de i højere grad tager hensyn til personer med demens.

Enkelte kommuner er i gang. Odense og Esbjerg opretter eksempelvis hele boligområder og bydele, som tager hensyn personer med den stadigt mere udbredte sygdom. Bygherreforeningen hjælper projekterne på vej med en ny guide, som indeholder værktøjer til at bygge og indrette demensvenlige boliger.

Ifølge Ældre Sagen er kun 13 pct. af landets 46.000 plejeboliger demensegnede, og der er derfor et efterslæb på ca. 40.000 demensegnede boliger, som kommunerne skal indhente i de kommende år.

Bygherreforeningen vil derfor med en ny guide hjælpe kommunerne på vej i forhold til den store opgave. Guiden skal inspirere kommunerne til at tænke nyt i forhold til plejeområdet og målrette byggeriet til den alvorlige sygdom.

- De nye anvisninger har et stort potentiale. Forskning viser, at det er muligt at sænke medicinforbruget betragteligt ved at fokusere på at skabe tryghed og rum for fællesskab i de fysiske rammer. Og når der er så oplagt en mulighed for at løfte en samfundsudfordring ved at nytænke byggeriet, skal den naturligvis forfølges, siger direktør Henrik L. Bang fra Bygherreforeningen.

Han opfordrer alle medlemmer i kommunerne til at kigge nærmere på det nye modelprogram, der er udviklet på baggrund af forskning og viden fra Statens Byggeforskningsinstitut og Demensalliancen.

LÆs mere om modelprogrammet her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143