23948sdkhjf

Boasbyg får oprejsning i Pressenævnet

Firmaet havde indvilliget i at deltage, men var ikke tilstrækkeligt oplyst om TV2-udsendelses fokus
Tømrermester André Boas, Boasbyg ApS i Kongens Lyngby, blev hevet gennem mediemaskinen efter en dokumentarserie med titlen ”Danmark mod Østeuropa”.

Ifølge tømrermesteren havde han indvilget i at deltage i en udsendelse om arbejdsliv Danmark, så han blev overrasket da han senere erfarede, at udsendelsen i virkeligheden drejede sig om en sammenligning af østeuropæisk og dansk arbejdskraft.

Dansk Byggeri blev bekendt med udsendelsens sigte allerede sidste sommer, da det - et halvt år før udsendelserne blev bragt - stod klart, at de deltagende virksomheder stillede op på falske præmisser.
Dansk Byggeri klagede sidste sommer til direktionen i TV2 over urent spil i optakten til dokumentarserien om Arbejdsliv i Danmark fordi den fordækt blev til en konkurrence mellem dansk og udenlandsk arbejdskraft.

- Hvad der ifølge tilrettelæggerne skulle være en udsendelse om Arbejdsliv i Danmark, blev - uden at deltagerne blev oplyst herom - til optagelser, der dramatiserede en konkurrence mellem dansk og udenlandsk arbejdskraft. Det blev vi bekendt med via en af de deltagende virksomheder, fortæller advokat Janus Schädler Honoré, Dansk Byggeri.

- Det var ret åbenlyst, at de fremlagte præmisser for deltagelsen, og dermed også reelt for de deltagende virksomheders ageren, var ændret og på en måde, der kan have påvirket deltagernes adfærd. På den baggrund sendte Dansk Byggeri sammen med 3F's byggegruppe en klage til TV2's direktion, som dog ikke fandt anledning til at skride ind, oplyser Janus Schädler Honoré

Dansk Byggeri fik lejlighed til at se det færdige resultat, men selv om en række fejlagtige forhold blev ændret, blev udsendelsen vist i januar. Og det medførte store økonomiske og menneskelige omkostninger for ikke mindst André Boas, som efterfølgende rejste sagen for Pressenævnet. Her har han fnu ået ret i nogle af sine kritikpunkter.

Han fortæller til Ekstra Bladet, at han stort set ikke har haft nogen kunder, efter han medvirkede i programmet, og derfor har han valgt at lukke sit firma.

TV 2 skriver til Ekstra Bladet i en e-mail, at man fremadrettet vil være ekstra opmærksomme på ordlyden, når man udarbejder kontrakter og er i dialog med medvirkende i den type programmer.

”Vi er samtidigt tilfredse med, at Pressenævnet ikke har givet André Boas medhold i hans andre klagepunkter om, at der skulle være misvisende oplysninger i programmerne og at vores eksperter ikke skulle være uvildige”, fremhæver TV2 i mailen til Ekstra Bladet.

Læs Pressenævnts kendelse her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079