23948sdkhjf

Nye Ørestad-huse bygges af gammelt beton

Lendager og Arkitektgruppen står bag projektet Upcycle Studios, som nu igangsættes i Ørestad Syd.

Arkitektgruppen har netop taget første spadestik på endnu et byggeri i Ørestad Syd, nemlig byggeriet af 20 rækkehuse under navnet ”Upcycle Studios”. 

Projektet, der er designet af Lendager Group med Moe som rådgivende ingeniør, tager afsæt i idéen om at bygge med genanvendte og upcyclede bygningsmaterialer.

Både i forhold til valg af materialer og løsninger er bæredygtighed og innovation prioriteret højt i udviklingen af projektet.

- Upcycle Studios er det første af en forhåbentlig lang række bæredygtige byggerier, som Arkitektgruppen er en del af. Vi er glade for, at vi med vores mange års erfaring med boligbyggeri kan være med til at gøre de visionære tanker bag dette projekt til virkelighed og skabe nogle boliger, som er i tråd med forbrugernes ønske om tage ansvar og mindske den negative miljøpåvirkning i hverdagen, siger Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen, i en pressemeddelelse.

Lendager Group har både tegnet projektet samt udviklet og produceret materialerne. Og ifølge direktør Anders Lendager viser projektet, at man sagtens kan bidrage til et væsentligt reduceret CO2-aftryk uden at gå på kompromis med hverken pris, kvalitet eller æstetik:

- Tværtimod får beboerne et unikt bæredygtigt hus, der fordrer til samvær og deling af ressourcer lavet med respekt for de lokale omgivelser. Det ser vi som fremtidens boligform, siger Anders Lendager.

Upcycling rækker længere end traditionel genbrug, idet man omdanner eksisterende materialer og tilfører dem yderligere værdi, som ideelt set resulterer i en længere levetid for produktet. I Upcycle Studios kommer det blandt andet til udtryk ved, at man genanvender beton fra nedrevne bygninger, og at vinduerne i byggeriet er genanvendte. 

Også i den kommende dagligdag for beboerne reduceres miljøbelastningen betragteligt. Der kan bl.a. etableres nyttehaver på tagene, hvor der også opstilles solceller til produktion af elektricitet. Og varmeforbruget og det varme brugsvand tilvejebringes af luft til vandvarmepumper, som henter energien i udeluften, så boligerne ikke har behov for tilslutning af ekstern varmeforsyning.

Arkitektgruppen er totalentreprenør på projektet og står ligeledes som bygherre sammen med NREP.

Efter planen vil de 20 nye rækkehuse stå færdige i sensommeren 2018 til udlejning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.781