23948sdkhjf

Hustømrerne mangler over 20 svende

- Manglen på faglærte må tackles anderledes i branchen, mener administrerende direktør Klaus Andersen, der efterlyser nye veje til rekruttering.

Der er opsving i markedet, og flere steder begynder virksomhedsledere at få svært ved at rekruttere de medarbejdere, der skal til for at løse den stigende mængde af opgaver.

Blandt andet hos Hustømrerne, hvor administrerende direktør Klaus Andersen konkret står og mangler over 20 tømrersvende. Og tallet bliver bare højere.

Klaus Andersen ser det som en todelt problemstilling. Dels bliver der ikke tildelt tilstrækkeligt med lærepladser, og dels mangler virksomhederne uddannet arbejdskraft her og nu.

- Lærlingedelen forstår jeg slet ikke. Vi får over 200 ansøgninger om året, så et eller andet sted må der være nogen, der afviser lærlinge. Og det vil jo desværre give bagslag for hele branchen inden længe, siger han.

Hustømrer-direktøren er selv med til at sætte problemstillingen på dagsordenen, når han mandag den 18. september debatterer manglen på unge faglærte i byggeriet med blandt andre underdirektør Louise Pihl fra Dansk Byggeri. Det sker på konferencen ”Alternative rekrutteringsveje, når din virksomhed mangler arbejdskraft”, som Cabi afholder i Aalborg.

- Det er vigtigt med konferencer som denne, for vi skal videre med den alternative rekruttering. Vi skal inspirere flere til at komme i gang. Jeg ser det faktisk som et kapløb med tiden, siger Klaus Andersen.

Hustømrerne har oplevet et markant stigende aktivitetsniveau de seneste år, og virksomheden vandt i foråret sin hidtil største entreprise på et stort renoveringsprojekt på Fyrkildevej i Aalborg Øst.

Læs mere om konferencen om alternativ rekruttering på Cabis hjemmeside

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094