23948sdkhjf

Containerkørsel til dagspriser

Dania Trucking introducerer en online markedsplads for køb af containerkørsel til spotpriser.

Dania Trucking ønsker at være på forkant med den digitale udvikling og lancerer nu en online markedsplads, hvor man på daglig basis kan købe eksport-containerkørsler til spotpriser. Ideen er at kunderne kan udnytte de tomme containere ved at ”spotte” en eksportlæsning fra samme rederi i geografisk nærhed.

- I dag er alle containerleveringer forbundet med en tomkørsel enten til eller fra kunden. Ved at synliggøre de tomme containere spotrate.dk giver det mulighed for at matche kundernes eksport med mulige import dry containere, forklarer direktør Frank Kruse-Jensen fra Dania Trucking.

- Målet er, at vi ikke kommer til at køre en tom container retur til havneterminalen for herefter at hente en ny tom container til eksportvarerne.

- Det forudsætter dog, at kunden accepterer et større tidsvindue til afhentningen, men vil så til gengæld kunne spare penge på kørslen. Prisen fastsættes som en såkaldt spotpris, som kunden kan se online.

Bæredygtighed
- Konceptet bringer værdi for alle parter i kæden, fortsætter Frank Kruse-Jensen.

- Dania Trucking får minimeret tomkørslen, rederiet sparer penge på håndtering i havnen og kunden opnår en lavere kørselspris. Samtidig reduceres miljøbelastningen i form af mindre CO2. Det forener vores strategi om at formindske CO2-udslippet med minimum to procent om året.

Kannibaliserer forretningen?
Frank Kruse-Jensen indrømmer, at det nye initiativ i nogen grad kan kannibalisere hans egen forretning, da kunderne får en billigere rate på dagen end de aftalte årsrater.

- Fordelen er, at det kan give mulighed for at få ”vendt” flere containere end i dag til gavn for miljøet, siger han og understreger, at de tomme containere, som læges ud på markedspladsen, er godkendte containere, hvor man ikke selv har fundet en egnet returkørsel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095