23948sdkhjf

Hårdt angreb på sort arbejde

Dansk Byggeri roser den politiske aftale mod sort arbejde,men efterlyser bedre kortlægning af, hvor det sorte arbejde foregår
Sort arbejde er et stort problem i mange brancher. Ikke mindst byggeriet har prøvet at fastholde politikerne på at gøre en effektiv indsats mod den forvridning af den fair konkurrence, som er resultatet af sort arbejde.

Der er nu indgået en aftale, der har hele Folketinget bag sig, og der er lagt op til en indsats, der især har fokus på digital betaling som effektiv stopper for sort arbejde.

- Det er meget positivt, at regeringen har taget initiativ til at få gjort noget mere for at bekæmpe det sorte arbejde. I Dansk Byggeri stiller vi i øjeblikket skarpt på den danske indsats i forhold til de initiativer, der foregår i f.eks. Sverige og Norge. Her er det tydeligt, at vi på mange fronter sakker efter vores nabolande. Det ændrer dette initiativ nok ikke ved, men det er et skridt i den rigtige retning, siger skattepolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Morten Kamp Thomsen.

Dansk Byggeri ønsker en endnu bedre kortlægning af, hvor det sorte arbejde foregår. Formålet er at fremlægge en effektiv strategi, som kan hjemtage de tabte store milliardbeløb, der unddrages samfundet som følge af sort arbejde.

- Her betyder begrebet skat eller velfærd virkelig noget. For det er klart, at de mange penge, der unddrages skat, er med til at udhule velfærden, siger Morten Kamp Thomsen og peger på, at det digitale fokus i indsatsen mod sort arbejde gør spillepladen mindre ved at reducere mængden af kontanter i samfundet.

Halter fortsat på villavejene
Dansk Byggeri peger dog på, at der fortsat er behov for at fastholde fokus på det sorte arbejde, der foregår mellem virksomhederne og private, når der udveksles ydelser og betaling i forbindelse med f.eks.håndværksarbejde og rengøring. Den brede aftale tager ikke fuldt ud fat om problemerne på villavejene.

- Man kunne godt savne, at der var mere fokus på at bekæmpe sorte håndværkerarbejde på villavejene. Vi ved, at det især er hr og fru Jensen, der køber sort, og det vil de fortsat have gode muligheder for, siger Morten Kamp Thomsen og henviser her til, at håndværkerfradraget har vist sig at have en rigtig god effekt på mængden af sort arbejde.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125