23948sdkhjf

METRO-SNYD: Kontrol eller tillid?

Kunne andre firmaer, som overholder overenskomsten, have vundet opgaverne?
Det er nærmest mere reglen end undtagelsen, at der er problemer med at overholde overenskomsterne når udenlandske firmaer arbejder i Danmark. Også når de er hyret ind af danske total- eller hovedentreprenører eller en dansk bygherre.

Mens de udenlandske firmaer på en eller anden måde godt kan finde ud af at afgive tilbud på komplicerede byggesager og følge komplicerede udbudsprocedurer, så kan de tilsyneladende ikke finde ud af at overholde overenskomsterne. Det er da helt ude i hampen. Hvis det ikke er ren slendrian, så kan man godt få den mistanke, at det i værste fald er helt bevidst.
Det kan man imidlertid ikke vide, men måske skulle man i fremtiden ikke være så naive at møde de udenlandske firmaer md blind tillid. Måske skulle man skrue bissen på og sørge for at kontrollere, at alt går rigtigt til.

Det er jo fint, at 3F kan hente penge hjem til de håndværkere, som er blevet snydt. Men det er jo ikke så rart at tænke på, at andre firmaer måske havde været billigere end de firmaer, som gennem de senere år har brudt danske overenskomster ved at underbetale medarbejderne. Og efterfølgende har måtte betale penge tilbage.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094