23948sdkhjf

Travl mester siger ja til alt for meget

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen. I dag om, at mester må forklarer kunderne, at de må vente lidt længere på håndværkerne
Mester ser trist ud, da han lægger telefonen på bordet i skurvognen.
- Det var ham, som vi skal lave en ny tilbygning til. Han er både vred og skuffet fordi vi ikke er kommet i gang ude hos ham endnu, siger mester, som har alt for mange opgaver for tiden.

- Det er sgu’ svært at sige nej til kunderne. Men jeg skal måske blive lidt bedre til at forklare kunderne, at jeg gerne vil løse deres opgaver, men at de kommer til at vente et par måneder før vi kan gå i gang.
Det er der selvfølgelig nogle af kunderne som ikke kan vente på og de vil jo nok forhører sig hos en anden mester. Men så må det være sådan, siger mester og sukker dybt. Det er stik i mod hans forretnings sans at sige nej til opgaver eller at sende dem over til konkurrenterne.

En af svendene skænker mester en frisk kop kaffe og siger, at det i længden nok vil kunne betale sig at forklare kunderne, at de må vente på at få løst deres opgaver.

- Hvis vi lover for meget, som vi ikke kan holde, så får vi et dårligt ry. Så hellere holde det, vi lover og spille med åbne kort. Det er lettere at sige, hvad man gør og så gøre, hvad man siger end at skulle finde på alle mulige undskyldninger og krumspring, mener svenden.

- Det er rigtigt, siger mester, jeg kører lige ud til kunden og forklarer ham situationen. Så kan vi måske i fællesskab få lavet en tidsplan som holder og som kunden også kan leve med.

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095