23948sdkhjf

Små virksomheder kan nu købe sig til særbehandling hos SKAT

Hvis de frivilligt hyrer en revisor, får de til gengæld både fast-track ordning, en særlig hotline og adgang til SKATs afgørelser, før de er endelige.
Små virksomheder, der frivilligt køber hjælp fra en revisor, skal nu have en helt særlig service til gengæld.

Det er Skatteministeriet, som i samarbejde med foreningen FSR – danske revisorer har lavet, det de kalder et nyt moms- og skattetjek.

Det betyder, at små og mellemstore virksomheder frivilligt kan vælge at lade en revisor gennemgå en række udvalgte skatteforhold i virksomheden.

Går efter dem der snyder
Til gengæld opnår den så en række fordele overfor SKAT.

- Moms- og skattetjekket er et tilbud til de virksomheder, der vil vise, at de overholder skattereglerne. På den måde kan skattemyndighederne bruge kræfterne på at gå efter dem, der snyder. Det må ikke kunne betale sig, at konkurrere ved at snyde i skat, siger Charlotte Jepsen, der er administrerende direktør i FSR – danske revisorer.

Ifølge FSR viser erfaringerne, at når en virksomhed bruger en revisor, er de bedre til at overholde reglerne.

Frivillig aftale
Men i dag er det ikke alle virksomheder, der er forpligtet til at aflægge regnskab eller få foretaget revision af deres regnskaber, og dem vil revisorbranchen naturligvis gerne have som kunder.


Fordele for virksomhederne

Ifølge FSR får virksomhederne, der deltager en række særlige fordele i forhold til Skats behandling af dem. Det gælder blandt andet:

- En særlig hot-line til SKAT.
- Særlig gennemsigtighed i SKATs behandling af deres sager
- Fast-track ordning, når de henvender sig til SKAT
- Mulighed for, at SKAT telefonisk kan forklare et forslag til afgørelse inden der træffes en afgørelse
- Hurtigere behandling ved skatteligning
Moms- og skattetjekket henvender sig derfor til de virksomheder, som helt kan undlade at aflægge regnskab og til de mindre virksomheder, der har mulighed for at fravælge revision.

- Moms- og skattetjekket er en helt ny ydelse, hvor assistance med opstilling af virksomhedens bilag til selvangivelsen udbygges med en række fastlagte arbejdshandlinger, som er aftalt med SKAT. Ydelsen skal kunne anvendes på selvangivelser for indkomståret 2017, og vil give de virksomheder, der deltager en række fordele. forklarer formand for FSR's skatteudvalg statsautoriseret revisor Bjarne Gimsing.

Forsøgsordning først
Den nye aftale mellem revisorerne og skatteministeriet vil også kunne bruges
af virksomheder, der i forvejen bliver revideret efter lovgivningen.

Men før fordelene kan træde endeligt i kraft skal ordningen testet af via en forsøgsordning blandt små og mellemstore virksomheder.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093