23948sdkhjf

Gulvlæggere søger lærlinge

NEXT og Dansk Byggeri iværksætter en kampagne, hvor unge bliver matchet med gulventreprenører, der søger lærlinge
Medierne bringer ofte historier om, at der mangler lærepladser til eleverne på erhvervsskolerne. Men når det gælder Gulvbranchen er situationen den stik modsatte: Her er der mangel på lærlinge til de ledige lærepladser!

En ny film på Facebook skal tiltrække nye lærlinge til gulvfaget, og helt konkret venter 15 mestre på en opringning fra interesserede elever på NEXT i Glostrup eller andre unge, der har lyst til at gå gulvvejen.

- Der bliver hvert år uddannet omkring 40 gulvlæggere på de to gulvskoler i henholdsvis Glostrup og Viborg. Vi har brug for mindst det dobbelte, siger branchechef Anders Hjorth Jensen, Gulvbranchen i Dansk Byggeri.

Om baggrunden for kampagnen siger kommunikations.- og sekretariatschef hos NEXT, Kirsten Eskildsen og Anders Hjorth Jensen i en fællesudtalelse:
- Vi har en fælles interesse i at få vendt situationen og få flere til at søge ind på gulvlæggeruddannelsen. For at profilere faget og dermed få flere til at blive opmærksom på uddannelsen og jobbet som gulvlægger kører NEXT i samarbejde med Dansk Byggeri en kampagne her i november og frem til januar 2018 i Østdanmark.

Gulvbranchen har spurgt alle medlemmer på Sjælland og øerne, om de overvejer at ansætte en lærling. Resultatet var positive tilkendegivelser fra 15 gulventreprenører, der vil tage en eller flere lærlinge.

I filmen fortæller en lærling, Magnus Olsen, og en ny udlært gulvlægger, Dennis Agerskov, om deres uddannelse og arbejde. Både de unge og deres mestre opfordrer andre unge til at søge ind i faget.



Ud over filmen på Facebook sender Gulvbranchen et brev om manglen på lærlinge til jobcentre og UU-vejledere. Desuden profilerer Gulvbranchen faget på en stand på den store infoaften, som NEXT holder i januar.

Manglen på nye gulvlæggere gælder i hele landet, og derfor er Gulvbranchen også i dialog med Mercantec i Viborg om et lignende tiltag.

Se hvilke mestre, der søger lærlinge her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.253