23948sdkhjf

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Hvidovre, Hundested, Frederiksværk, Køge, Nyborg, Skive, Saltum og Aars

REGION HOVEDSTADEN

HVIDOVRE

Tilbygning til badmintonhal
Hvidovre Badminton Club har henvendt sig til Hvidovre Kommune med et ønske om udbygning af HBC-hallen.

Sagen var på Hvidovre Kommunalbestyrelses dagsorden forleden, hvor ønsket blev drøftet. Kommunalbestyrelsen besluttede, at det skal undersøges, om en tilbygning til HBC-Hallen kræver en ændring af det nuværende plangrundlag. En igangsætning af ny lokalplan afventer en samlet finansiering, og en eventuel beslutning om kommunal medfinansiering drøftes i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2019.

Hvidovre Badminton Clubs planer lyder på en 130 kvm stor udbygning med mulighed for tagterrasse, hvilket ventes at kunne realiseres for omkring seks mio. kroner.

HVIDOVRE

Opførelse af daginstitution
Hvidovre Kommunalbestyrelse har godkendt et forslag til en lokalplan for ejendommene langs Hvidovregade ved Bytoften og Baunebakkevej i den gamle Hvidovre Landsby. Lokalplanens formål er at bevare landsbykarakteren samt sikre opførelsen af en ny daginstitution på Bytoften 29. Lokalplanforslaget fremlægges herefter i offentlig høring i fire uger.

Opførelsen af den nye institution udformes på baggrund af en arkitektkonkurrence afholdt i foråret 2017. Institutionen skal have plads til 180 børn i 0-6 år fordelt på 10 stuer.

HUNDESTED

Opførelse af kontorbygning
Halsnæs Byråd har godkendt forslag til lokalplan 08.14 for et shippingkontor på Hundested Havn, som herefter fremlægges i offentlig høring. Det er Baltic Shipping, der har behov for at udvide deres kontorer på Hundested Havn. 

FREDERIKSVÆRK

Ny skole
Halsnæs Kommune bygger ny skole i Frederiksværk til erstatning for den nuværende Enghave Skole, og den skal stå færdig i 2021.

Forud ligger en lang proces med beslutninger om placering, brugerinddragelse, valg af udbudsform med videre, og de første faser af projektet sættes i gang nu.

Halsnæs Byråd anlægsbevilgede således forleden 150.000 kroner til projektledelse i 2017 samt 1.550.000 kroner til projektledelse, rådgivning og brugerinddragelse i 2018.

Der skal blandt andet forberedes en mere detaljeret procesplan samt brugerinddragelse og inddragelse af relevante fagligheder om for eksempel energi, udearealer mm, ligesom markedet skal afsøge for rådgivere til både bygherrerådgivning, konkurrencerådgivning og procesrådgivning.

Kommunen planlægger at ansætte en projektleder fra februar næste år, der skal hellige sig skoleprojektet i Frederiksværk.

På Byrådets første møde i 2018 vil der blive forelagt en sag om anlægsbevilling for hele projektet.

REGION SJÆLLAND

KØGE

Hal og stadion
Køge Byråd anlægsbevilgede forleden 114 mio. kroner til projektering og udførelse af renovering af stadion og nedslidte faciliteter samt opførelsen af en ny hal 3 i Køge Idrætspark. Det samlede projekt er tidligere af fagudvalg og Byråd godkendt til udbud i følgende dele: 
∙ Hal III 
∙ Stadion med tribune og tilskuerfaciliteter (i udbud) 
∙ Byggeret 1 
∙ Byggeret 2

Hertil kommer delprojekter for infrastruktur/parkering, ledningsomlægning og nedrivning/genhusning.

REGION SYDDANMARK

NYBORG

Restaurering af Nyborg Slot
Nyborg Byråd anlægsbevilgede forleden de 47 mio. kroner, der er afsat til restaurering af Nyborg Slot.

Slots- og Kulturstyrelsen er bygherre på projektet til over 300 mio. kroner, som omfatter restaurering af den oprindelige Kongefløj og tilføjelse af en helt ny udstillingsfløj, en ringmur, en ny broforbindelse til slottet samt ikke mindst en forhøjning af Vagttårnet til 22 meter, med udsigt over by og Storebælt for slottets gæster, samt et nyt torv. Restaurering af Kongefløjen starter i begyndelsen af 2018, nybyggeriet forventes at gå i gang i september 2018.

NYBORG

Nyborg Svømme- og Badeland
Nyborg Byråd godkendte forleden processen for det videre arbejde med projektering af den renovering og ombygning der skal gennemføres i Nyborg Svømme- og Badeland. Samtidig frigav byrådet godt 23 mio. kroner til projektet. 

REGION MIDTJYLLAND

SKIVE

Facaderenovering
Skive Byråd har anlægsbevilget 4,5 mio. kroner til etapevis renovering af facader på rådhus og bibliotek.

Tidligere har Teknologisk Institut udarbejdet en rapport, der fastslår et alvorligt skadesbillede.

Teknisk Forvaltning har lavet en foreløbig handleplan for en første etape, som holder sig tæt til de anbefalinger der anføres i Teknologisk Instituts rapport.

Der skal først ske en udskiftning af forbindelsesafsnit på biblioteket, hvorefter sydgavlen på biblioteket står for skud. Derefter går man i gang med en renovering af sydfacade på rådhusbygningen. Det er sydfacaden på rådhusbygningen, der mest udsat, og det er den facade, der er belastet af de fleste skader.

Det vil blive opgaven at få lavet nogle modeller, som udsættes for ekstreme vandpåvirkninger for at nå frem til den mest optimale byggetekniske løsning.

REGION NORDJYLLAND

SALTUM

Sommerhuse
Teknik og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune har sagt god for, at der udarbejdes ny lokalplan for Saltum Strand Camping.

Saltum Strand Camping er i dag en campingplads på 310 enheder og med 35 hytter, og ejeren af campingplasen ønsker at opgradere. Ejeren af campingpladsen ønsker at opbygge Feriepark/Destination Saltum Strand, der skal bestå af 60-80 moderne, energirigtige sommerhuse på mellem 60-90 kvm og en campingplads på 150 enheder.

De små sommerhuse skal bygges og ejes af private, men placeres på en lejet grund, som fortsat er ejet af den nuværende ejer af campingpladsen.

AARS

Svømmecenter
Vesthimmerlands Kommune arbejder med planer om etablering af et svømmecenter, og forleden var et forprojekt på Kultur og Fritidsudvalgets dagsorden. Udvalget besluttede at anbefale, at der i det videre arbejde skal tages udgangspunkt i en model, der omfatter et 50 meters bassin med otte baner, et børnebassin med tre forskellige dybder, varmtvandsbassin, friluftsbassin i to dybder og springbassin - et projekt omfattende i alt 6.900 kvm. Desuden anbefaler udvalget en placering i Aars Vest. Forprojektet er på byrådets dagsorden 14. december.

Byrådet har principielt besluttet at der skal etableres et svømmecenter og at der skal afsættes penge hertil. Før der tages endelig stilling til et konkret projekt kræver Byrådet et beslutningsgrundlag for både driftsregnskab, anlægsudgifter samt afklaring af ejerskabet.

Den samlede projektplan, herunder tids- og handlingsplan er under udarbejdelse og præsenteres for Kultur og Fritidsudvalget i januar 2018.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094