23948sdkhjf

Mester overser fordele ved digital fakturering

Firmaet tvinges til at kunne sende digitale fakturaer, men få udnytter selv fordelene ved at modtage fakturaer elektronisk
Hvis de små og mellemstore virksomheder er klar på at omstille sig til den digitale proces, er det muligt at opnå de samme besparelser, som den offentlige sektor har opnået, da den valgte at digitalisere al fakturering tilbage i 2005.

Det kræver blot, at virksomhederne erhverver sig et EAN-nummer – en elektronisk postadresse enhver offentlig institution og mange store virksomheder har.

Men ifølge Visma Softwares undersøgelse Digital Index, er det kun omkring 18 procent af de adspurgte virksomheder, der benytter sig af muligheden for selv at modtage fakturaerne elektronisk.


Om EAN-fakturering

EAN-fakturering benyttes af det offentlige og af private virksomheder. Til forskel fra almindelig eller elektronisk fakturering, bruges virksomhedens EAN-nummer på fakturaen, som ikke sendes med eksempelsvis e-mail, men udveksles elektronisk direkte med modtagerens økonomisystem.
Logisk for håndværksmestre
Omvendt svarede knap 40 procent, at de sender fakturaer digitalt. Der er altså stor forskel på antallet der modtager og afsender fakturaer digitalt.

Men netop håndværksvirksomheder, der eksempelvis handler med store grossister og leverandører, kan med fordel bruge muligheden for selv at modtage flere af deres regninger digitalt.

- Flere store virksomheder kræver, ligesom det offentlige, i dag at modtage fakturaer elektronisk, så de kan opnå administrative besparelser. Mange små og mellemstore leverandører tvinges derfor til at omstille sig til nye digitale systemer, som kan afsende fakturaer elektronisk til de kunder som kræver det, men et fåtal udnytter selv fordelene ved at modtage fakturaer elektronisk, siger Mads Rebsdorf, direktør for Visma Software A/S.

Løfter produktiviteten
Og der er god grund til at sætte strøm til faktureringsprocesserne.

En analyse fra Erhvervsministeriets digitale vækstpanel viser, at de mest digitale virksomheder i snit har 22 procent højere arbejdsproduktivitet end de mindst digitale virksomheder.

Ambitionen blandt virksomhederne er at blive mere digitale, men Mads Rebsdorf opfordrer flere til rent faktisk at gribe mulighederne i den teknologiske udvikling:

- Nogle virksomheder er allerede nået langt med at bruge de nye teknologier, der effektiviserer deres produktion og arbejdsprocesser. Men for de fleste danske virksomheder gælder det, at de inden for den nærmeste fremtid skal igennem en transformation for at bygge bro mellem det, de gør i dag, og det, der skal til i fremtiden for at kunne følge med den digitale omstilling, forklarer Mads Rebsdorf.

Vismas undersøgelse er gennemført for at tage temperaturen på de danske virksomheders digitaliseringsgrad. Kilderne er små og mellemstore virksomheder.

Undersøgelsen er foretaget digitalt og består af syv spørgsmål. 1465 virksomheder har deltaget i undersøgelsen, der derfor er blandt de største undersøgelser af digitaliseringen af finansielle processer foretaget i Danmark.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157