23948sdkhjf

Ineffektiv byggeproces klemmer malerne

Som et finish-fag havner malerne ofte i orkanens øje og mærker om nogen konsekvenserne af byggeriets dårligdomme
Selvom direktør i Danske Malermestre, Ole Draborg er godt tilfreds med aktivitetsfremgangen i byggeriet, så fremhæver han, at der også er en bagside af medaljen:

- Vi oplever alt for ofte stramme tidsplaner, dårlig styring og manglende anerkendelse og respekt mellem byggefagene fører til en ustruktureret byggeproces, hvor slutproduktet langt fra altid er optimalt. Og den aktuelle travlhed i byggebranchen og manglen på kvalificeret arbejdskraft gør bestemt ikke situationen bedre. Vi har i 2017 forsøgt at sparke gang i en debat om dette emne, og vi vil meget gerne samarbejde med de andre byggefag om at fremme en bedre byggeproces. Som et finish-fag havner malerne ofte i orkanens øje og mærker om nogen konsekvenserne af byggeriets dårligdomme, fremhæver Ole Draborg.

Han ser frem til fortsat vækst i byggeriet, men regner også med, at 2018 bliver året, hvor virksomhederne for alvor vil kunne mærke manglen på arbejdskraft.

- Vi har lanceret en praktikpladsgaranti i malerfaget, og den forventer vi os meget af, men der vil jo gå nogle år, før den vil kunne afhjælpe manglen på arbejdskraft. Derfor er det bydende nødvendigt, at regering og politikere konstant har fokus på at fremme udbuddet af arbejdskraft. På det område har det knebet gevaldigt med resultater i 2017, så vi håber, at det ligger først på den politiske to-do-liste i 2018, siger Ole Draborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094