23948sdkhjf

Virksomheder må binde penge i et år for at undgå negativ rente

Enkelte banker tilbyder nul-rente på virksomheders indlån, men bankskifte kræver, at hele engagementet følger med - også privatøkonomien.
Mange danske erhvervsdrivende og virksomheder må i dag leve med, at indlån på deres anfordringskonti i bankernes forrentes med negativ rente.

Sådan har det været siden 2016, og der er foreløbig ikke noget, der tyder på, at det ændrer sig, selvom der er optræk til stigende renter globalt, især i USA.

My Banker Biz, der hjælper virksomheder med at få deres overskudslikviditet forrentet, oplyser til www.idag.dk , at man skal være villig til at binde pengene i op til et år, hvis man vil haven positiv rente.

My Banker Biz får mange henvendelser fra virksomheder om hjælp, men det er de færreste virksomheder, der har lyst til at binde penge i over et år.

En bank som Jyske Bank tager 0,4 pct. i negativ rente, men den negative rente kan dog reduceres, hvis man binder likviditeten i 35 dage.

Et alternativ kan være at skifte bank.

Eksempelvis har Arbejdernes Landsbank fravalgt negativ rente på erhvervskundernes konti, men man kan dog som udgangspunkt kun skifte til banken, hvis man er helkunde – d.v.s. ikke bare flytter firmaets og også ens egen privatøkonomi til banken.

Arbejdernes Landsbank oplyser i forbindelse med sit årsregskab, at den har fået mange CVR-numre på bøgerne, bl.a. fordi banken ingen negativ indlånsrente har.

De mange nye erhvervskunder har til gengæld endnu ikke ført til nogen væsentlig vækst i bankens udlån. Banken håber dog, at det sker hen ad vejen efterhånden som de nye kunder får behov for at investere i deres virksomheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094