23948sdkhjf

75 år: Mr. Grundfos trækker sig som bestyrelsesformand

Niels Due Jensen benytter sin 75 års dag til at trække sig tilbage som leder af ejer-fonden, Poul Due Jensens Fond.
Grundfos’ mangeårige koncernchef og bestyrelsesformand, Niels Due Jensen, fylder 75 i dag. Og han benytter lejligheden til at trække sig tilbage som formand for bestyrelsen i ejer-fonden, Poul Due Jensens Fond.

Grundfos har været hele hans liv, og han har sat markante spor i både virksomheden, branchen og i samfundet.

Det var hans far, Poul Due Jensen, som stiftede Grundfos tilbage i 1945. Og fra barnsben fik Niels smag for både det sorte arbejde, der foregik i smedjen, og for det komplicerede ingeniørarbejde. I 1960 kom han selv i lære som maskinarbejder på Grundfos, og efter sin værnepligt, læste han til maskiningeniør på Århus Teknikum. I et par år herefter var han ansat som ingeniør hos Danfoss, og vendte tilbage til Bjerringbro og Grundfos i 1974 som udviklingsingeniør og senere direktør.

Da Poul Due Jensen dør i 1977, overtager Niels Due Jensen ledelsen af koncernen og bliver som koncernchef og CEO frem til 2003. Fra 2003-2011 er han arbejdende koncernbestyrelsesformand og fra 2011 indtil nu formand for Poul Due Jensens Fond, der er den primære ejer af Grundfos. Foruden Grundfos har han været med i en del bestyrelsesarbejdet gennem tiderne, bl.a. i Dansk Industri, DUBA B8, Dansk Eksportforening og Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling.

- Niels er en ener. Han henviser ofte til sin fars mange ideer og visioner for Grundfos, men det er og bliver Niels, som gjorde Grundfos til verdens største og teknologisk førende i branchen. Desuden arvede han sin fars evne til at forstå og kende kunderne, så vi altid har været et skridt foran konkurrenterne. Når jeg i dag er så privilegeret at varetage Niels’ tidligere job, så kan jeg ved selvsyn se, hvor meget han har betydet og stadig betyder ude i alle afkroge af virksomheden. Og hans evne til at forstå forretningen, hans intuitive forståelse for teknologi og ikke mindst hans detaljerede viden om alle produkterne er fænomenal. Han skabte så ufatteligt meget både på egen hånd og ved at sine folk til at gå i samme retning. Han står for mig som en af de helt store ikoner i dansk erhvervsliv, siger koncernchef og CEO for Grundfos, Mads Nipper.

- I mit samarbejde med Niels, er jeg gang på gang blevet overrasket over hans formidable evne til at se fremtidens muligheder før alle andre. Det gjaldt hans store sats på Kina før andre så landets potentiale, hans brændende engagement for bæredygtighed som en konkurrencefordel og hans unikke fornemmelse for at tage et socialt ansvar i lokalsamfundet og inkludere mennesker med særlige behov. Niels er en fantastisk leder med utrolig mange kvaliteter og en enestående evne til at sætte dem i spil for fællesskabets bedste - både på Grundfos og i samfundet generelt, forklarer koncernbestyrelsesformand Jens Moberg.

Grundfos koncernen omfatter i dag 18.700 medarbejdere, 83 selskaber i 56 lande og betegnes som verdens største inden for cirkulationspumper.

- Det går rigtig godt for Grundfos, og jeg synes, at der bliver taget hånd om også de bløde værdier, så jeg er helt tryg ved nu at lade stafetten gå videre. Det har været en fornøjelse og en ære at have udrettet så mange ting for kunderne med dygtige, engagerede og kompetente medarbejdere gennem mere end fem årtier. Nu vil jeg tillade mig at holde lidt mere fri, nyde naturen, rollen som bedstefar og måske rejse. Jeg vil stadig kigge forbi Grundfos for lige at sikre mig, at alt er som det skal være, præciserer Niels Due Jensen.

Niels Due Jensen overlader formandsposten for Poul Due Jensens Fond til tidligere CEO for ALK Abelló, Jens Bager. Niels Due Jensens datter Annette Due Jensen indtræder i fondsbestyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141