23948sdkhjf

Årsrapporten kan være afgørende for din virksomheds lånemuligheder

Den er det vigtigste redskab, når en bank skal kreditvurdere dit firma. Derfor er der ingen grund til at rutte med oplysningerne.
Ifølge mange banker giver dit selskabs årsrapport de vigtigste input til deres kreditvurdering af dit selskab. Det skyldes, at banken gennem årsrapporten får et indblik i dit selskabs historiske præstationer.

Jo flere informationer du giver i regnskabet og i øvrigt om dit selskabs finansielle udvikling og fremtidsplaner, des bedre muligheder har du får at påvirke banken i forhold til dine lånemuligheder.

En høj kreditrating er udtryk for, at virksomheden vil have lettere ved at låne penge. Kreditbureauet Experian har vurderet mere end 100.000 små selskabers kreditværdighed i 2013.
Konklusionen er, at årsregnskaber uden anmærkninger i gennemsnit har en væsentligt højere kreditrating end virksomheder uden reviderede regnskaber.

Banken udarbejder sin egen analyse af dig og dit selskab, hvor de inddrager din årsrapport. Ud fra årsrapporten foretager banken en første kreditvurdering af dit selskab. I vurderingen indgår typisk nøgletal beregnet ud fra årsregnskabet.
Derudover har det også betydning, om du har valgt at få regnskabet revideret af en revisor.

I øvrigt er det op til dig, at udarbejde yderligere materiale, så du kan sikre, at banken får det bedst mulige indblik i din virksomhed. Man kan spørge sin bankrådgiver, hvilket materiale din hun ønsker udover dit selskabs årsrapport.

F. eks kan man supplere dmed it selskabs seneste årsrapport med et internt regnskab, der indeholder oplysninger, som ikke kan læses i dit offentlige regnskab – eksempelvis din nettoomsætning og dit vareforbrug eller dine produktionsomkostninger.

Sørg også for en informativ ledelsesberetning enten i årsrapporten eller i det interne regnskab, der forklarer eventuelle udsving i tallene i forhold til det forventede.

Det er også en god ide at holde banken løbende opdateret med både drifts- og likviditetsbudgetter, inklusiv de forudsætninger der ligger til grund for estimaterne i budgettet. Følg op løbende, hvis udviklingen ikke går som forventet, så det ikke kommer som en overraskelse for banken, når næste års årsregnskab bliver afleveret, og det realiserede resultat ikke ligner det budgetterede

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094