23948sdkhjf

Kun ganske få nye jobs i gigantvirksomheder

Jobs bliver primært skabt i de små virksomheder, viser ny analyse.

Det er ikke blandt gigantvirksomhederne, man skal finde jobvæksten. Det tyder en ny analyse fra Danmarks Statistik på, der har set på udviklingen i de såkaldte gigantvirksomheder med over 1000 ansatte.

Analysen viser at tre ud af fire af gigantvirksomhederne (med flere end 1.000 fuldtidsansatte) i Danmark i 2016 også var giganter i 2009.  Det indikerer, at der er lav dynamik og jobvækst blandt de store virksomheder, når ikke flere af dem vokser sig til gigantstørrelse.

I 2016 var der 76 virksomhedsgiganter i Danmark, hvoraf 56 af dem også var virksomhedsgiganter i 2009. Dermed er der kun kommet 20 nye gigantvirksomheder til i Danmark siden 2009, umiddelbart efter krisen.

- Det tager tid for virksomheder at vokse sig større. Det er dog alligevel påfaldende, at kun tre ud af de 20 nye gigantvirksomheder har vokset sig til giganter via organisk vækst, det vil sige reel vækst frem for via opkøb eller fusioner, som er tilfældet for de 17 andre virksomheder, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

To af de 20 nye gigantvirksomheder hører til i bygge- og anlægsbranchen. Det lyder ikke af så meget sammenlignet med branchegrupperne handel samt industri, der tegner sig for flest af de nye gigantvirksomheder med henholdsvis syv og fire nye giganter.

Men handel og industri repræsenterer væsentligt flere ansatte og flere store virksomheder end bygge- og anlægsbranchen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079