23948sdkhjf

Kranmarkedet: Salg og udlejning går fint sammen

Det kan godt være svært at få udlejning og salg til at fungere sammen. Der er mange interesser og man kan hurtigt blive konkurrent til sine kunder.
I Danmark har det blandt andet vist sig problematisk indenfor entreprenørmateriel, men ikke desto mindre det fungerer det fint for Ajos’ kranafdeling.

- Det er slet ikke noget, som vi eller kunderne tænker på. Vi udlejer Potain tårnkraner og semimobile kraner, og samtidig sælger og servicerer vi kranerne som officiel forhandler, fortæller afdelingsleder for kran og hejs, Henrik Jochimsen, Ajos.

- For det første er vi meget åbne om begge roller. Vi er først og fremmest et udlejningsfirma, og én af de kunder, der har købt kraner hos os i år, lejer vi ud til, når de har særligt travlt. Det er også os, man ringer til, når man mangler reservedele til en Potain-kran, og for nogle af kunderne håndterer vi også opsætning og montage både af deres egne kraner og af lejede kraner, siger Henrik Jochimsen.

To af de solgte kraner i år er leveret på Grønland, hvor de fungerer på en fiskefabrik og håndterer kasser med rejer.

De to kraner til Grønland var henholdsvis en Igo 21 og den helt nye model Hub 2230, som har variabel anhugningshøjde. De to kraner serviceres af et lokalt firma, som har den nødvendige knowhow om kraner.

De to andre solgte kraner er begge model Igo T-130 og er leveret til et dansk bygge- og entreprenørfirma, som udfører meget in sito betonarbejde.

Teknisk chef Jørgen Saabye fortæller, at firmaet i forvejen har flere kraner og blandt andet en Igo T-130. Ajos leverer i forvejen service og monterer kranerne for firmaet.

- Den nye kran har en rækkevidde på op til 50 meter og en maksimal løfteevne på otte tons. Kunden kender krantypen særdeles godt og må være tilfreds med den, når de køber yderligere en, siger Jørgen Saabye.

Afdelingsleder Henrik Jochimsen lægger vægt på, at Ajos besidder den nødvendige faglighed og ekspertise til at levere kraner.

- Det en speciel opgave at sælge kraner. Der går mange beregninger forud, og typisk sparrer vi grundigt med kunderne om deres behov og forventninger til deres nye redskab. Alene logistikken kræver erfaring. En kran bliver leveret på en række lastvognstræk, og til Grønland skulle de pakkes i containere. Hele den proces kræver meget regnekraft og de nødvendige kompetencer hos vore medarbejdere, og det besidder vi heldigvis, siger Henrik Jochimsen.

Ajos har 14 kranmontører med de krævede certifikater ansat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203