23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør vinder totalentreprise i Vinge

DS Flexhal, der er en del af DS Gruppen i Hobro, kan føje en kontrakt på cirka 263 mio. kroner til ordrebogen.

Slots- og Kulturstyrelsen har valgt den nordjyske specialist i erhvervsbyggeri som totalentreprenør på et nyt, stort magasin til sikring af kulturarv, der skal opføres i Frederikssunds nye byudviklingsområde, Vinge.

- Vi er meget stolte og går til opgaven med stor respekt. Det er jo hele befolkningens kulturarv og klenodier, der skal sikres for eftertiden. Specielt set i lyset af den netop indtrufne brandkatastrofe, der har ramt Nationalmuseet i Rio de Janeiro i Brasilien, siger administrerende direktør Kent Hejn Kristensen, der betegner opgaven som spændende og teknisk udfordrende.

Byggeriet opføres i samarbejde med Gottlieb Paludan Architects, Moe og Bruynzeel Storage Systems. Magasinet får et samlet areal på cirka 17.300 kvadratmeter og skal bruges til at beskytte samlinger og genstande fra Det Kongelige Bibliotek og Nationalmuseet.

Magasinerne vil skabe en sikker og optimal ramme om kulturarven fra to store institutioner, og magasinerne vil, når de står færdige, rumme stort set alle typer af genstande fra knappenåle og kanoer til hestevogne, manuskripter og førsteudgaver af sjælden litteratur, som har national betydning, fortæller Ann-Pia Puggaard, der er enhedschef for projektering og projektledelse i Slots- og Kulturstyrelsen.

Det forventes, at byggeriet kan gå i gang i løbet af efteråret 2019, når der er udarbejdet lokalplan for området og indhentet nødvendige byggetilladelser.  Byggeriet forventes klar til indflytning i midten af 2021.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109