23948sdkhjf

Finanslov: Motorvej til Frederikssund et skridt nærmere

En motorvej til Frederikssund er kommet et skridt nærmere at kunne realiseres.
I finansloven, der blev vedtaget fredag, har regeringen og Dansk Folkeparti afsat penge til en miljøvurdering af en mulig forlængelse af motorvejen - en VVM-redegørelse kaldes det.
En sådan miljøvurdering er en forudsætning for, at en motorvej kan anlægges.

Frederikssundsmotorvejen går lige nu til Smørum, men for borgere i den vestlige del af Nordsjælland har der længe været et ønske om at forlænge motorvejen helt til Frederikssund.
- Det glæder jeg mig over. Det er noget, jeg sammen med Dansk Folkeparti har arbejdet for i flere år, siger Venstres Hans Andersen, der er valgt i Nordsjællands Storkreds, til TV 2 Lorry.

Forundersøgelsen skal udarbejdes til næste år. Og det er ikke tilfældigt.

For selvom der først i 2021 er penge til rådighed til at udbygge det statslige vejnet, er regeringen og Dansk Folkeparti er nemlig blevet enige om allerede i 2019 at begynde at fastlægge, hvilke projekter der skal realiseres.
- Så derfor det rigtig godt, at vi kan sættes os ned og drøfte anlægningsprojekter med helt nye og opdaterede VVM-redegørelser for både Hillerødmotorvejen og nu også Frederikssundsmotorvejen, siger folketingsmedlemmet.

I 2009 blev der faktisk lavet en VVM-redegørelse for en motorvej til Frederikssund. Men den er nu så forældet, at der er behov for en ny.

- Den nye redegørelse skal sikre, at når pengene frigives til at lave investereringer i veje, så er vi helt klar til at kunne påbegynde Frederikssundsmotorvejen, siger Hans Andersen.

Frederikssundmotorvejens tredje etaper er en af ni vejprojekter, regeringen og Dansk Folkeparti i finansloven har afsat penge til at få miljøvurderet.

I finansloven afsættes i alt 23 millioner kroner i 2019, 41,5 millioner kroner i 2020 og 15 millioner kroner i 2021 til gennemførsel af VVM-undersøgelser og udarbejdelse af beslutningsgrundlag for infrastrukturprojekterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125