23948sdkhjf

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

REGION HOVEDSTADEN

KØBENHAVN

Bykvarter
Lokalplan Kvarteret ved Bella Center II indstilles nu efter endt høring til endelig vedtagelse. I første omgang har teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune sagen på dagsordenen på mandag. Planforslagene muliggør den fortsatte udvikling af Bella Center og det omkringliggende byområde.

Bella Center ønsker at videreudvikle messe- og konferencefaciliteterne samt fortsætte udviklingen af området til et attraktivt bykvarter. Udviklingen i den sydlige del af området er allerede igangsat, mens den nordlige del af området er kendetegnet ved store parkeringspladser. I fremtiden bliver det kendetegnet ved at være et levende bykvarter med boliger, butikker, daginstitutioner og erhverv. Det nye bykvarter får varierede gadeforløb med beplantning, rækkehusbebyggelse og karrébebyggelse i tre-seks etager. Punktvis bliver der mulighed for højere bebyggelse ovenpå karrébebyggelsen. En række byrum med plads til blandt andet ophold, motion og leg skaber sammenhæng i bebyggelsen.

Bella Centers østhal ønskes nedrevet, da den er utidssvarende, og erstattet af en ny hal vest for Bella Center. Bilparkering på terræn ønskes omplaceret i en række nye parkeringshuse. Bella Center og Københavns Kommune vil indgå aftale om, at der kan etableres to daginstitutioner i området.

KØBENHAVN

Butikker og erhvervslokaler
Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune skal på sit møde på mandag beslutte, om forslag til tillæg til lokalplan Provstevej, Bispebjerg skal offentliggøres og udsendes i høring i to uger.

Forslaget vil muliggøre butikker, restauranter og liberale erhverv i stueetagen på Glasvej 3-7 samt butikker og liberale erhverv på første sal på Glasvej 3 som ønsket af ejeren af Frederikssundsvej 60A-60C og Glasvej 1-7.

REGION SYDDANMARK

OTTERUP

Renovering og tilbygning til klubhus
Otterup Bold- og Idrætsklub har i forbindelse med budgetforliget i 2018 fået bevilget 5 mio. kr. til i 2019 at renovere det eksisterende klubhus og til at få udvidet klubhuset med en tilbygning. Derudover er der budgetteret med en ekstrabevilling til projektet i 2020 på 2,4 mio. kr.

Bevillingen er betinget af, at midlerne anvendes til at styrke det basale behov for driften af foreningens aktiviteter. Dette betyder, at fokus skal være på bade- og omklædningsfaciliteter, køkken/café til servicering af foreningens medlemmer, depoter, klublokale, træner- og dommerrum og lignende.

Nordfyns Kommune er projektleder på byggeriet, som er udformet og godkendt af Otterup Bold- og Idrætsklub. Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget godkendte projektet forleden, hvorefter tilskuddet kan udbetales og byggeriet sættes i gang.

REGION MIDTJYLLAND

JUELSMINDE

Dagligvarebutik
Udvalget for Teknik i Hedensted Kommune anbefaler over for byrådet, at Lokalplan 1102 og et tilhørende kommuneplantillæg for en dagligvarebutik og et grønt område i Juelsminde vedtages endeligt. Lokalplanen giver mulighed for at anvende arealet til detailhandel med dagligvarer.

Den sydlige del af lokalplanområdet ændrer anvendelse til offentlige formål og skal fremover anvendes som grønt parkareal af byens borgere.

Butikken placeres langs det vestlige skel ud mod Vejlevej. Imellem butikken og det eksisterende tankanlæg, samt langs butikkens facade ud mod Vejlevej, etableres fælles parkeringspladser.

Der må maksimalt opføres 1.200 kvm bruttoetageareal til butiksformål indenfor lokalplanområdet.

SNEJBJERG

Udskiftning af køkkener
Lejerbo har søgt Herning Kommune om godkendelse af lån til udskiftning af køkkener ved kollektiv råderet i afdeling 313-0, Munkgårds Allé, Snejbjerg. Ved kollektiv råderet kan lejer selv afgøre, om man ønsker at få udskiftet køkkenet.

Afdelingen er opført i 1990/91 og består af 89 boliger. Den samlede anlægssum beløber sig til 2.123.000 kr., der ønskes finansieret ved et 15-årigt realkreditlån.

Økonomi- og erhvervsudvalget i Herning Kommune gav den ønskede godkendelse forleden.

SØNDER BORUP

Vingård og oplevelsescenter
En lokal vinhandler har igennem længere tid arbejdet på at realisere et vinoplevelsescenter i Randers Kommunes erhvervsområde umiddelbart syd for Sdr. Borup. Projektet har fået navnet la Pampa.

Realisering forudsætter, at kommunen sælger den nødvendige jord. Projektet har flere gange været genstand for politisk behandling. Senest har byrådet i forbindelse med vedtagelsen af budget 2019 tilkendegivet at være indstillet på at projektet realiseres, såfremt de planmæssige forudsætninger kan tilvejebringes.

Vinhandleren har arbejdet videre med projektet og ønsker at erhverve cirka 16 hektar af erhvervsområdet omfattet af lokalplan 523.

Randers byråd havde sagen på dagsordenen forleden, hvor det blev godkendt, at forvaltningen igangsætter den i sagen beskrevne køreplan. I køreplanen for projektets realisering er det en klar forudsætning for vedtagelse af en ny lokalplan og salg, at der fremlægges dokumentation for finansiering af det fulde projekt.

Første led i køreplanen er at udbyde jorden til salg. Vinder af udbuddet har herefter tre år til at finde den fornødne finansiering, hvorefter planlægningen igangsættes.

REGION NORDJYLLAND

AALBORG

Renovering af boliger
Aalborg byråd har godkendt et renoveringsprojekt og den tilhørende helhedsplan og økonomi for Lejerbos afdeling 169-0 Liselund i Vodskov. Afdelingen har 36 boliger, og renoveringsprojektet har en samlet anskaffelsessum på i alt 38.111.329 kr.

Renoveringen omfatter blandt andet nedrivning af murede gavle og facader og etablering af ny klimaskærm, der isoleres udvendigt afsluttende med pladekonstruktion. Vinduer og døre udskiftes. Der udføres nye altaner på første sal og nye terrasser i stueetagen. Tagkonstruktionen bibeholdes, idet rygninger renoveres i nødvendigt omfang. Der udføres nye afløbs- og vandinstallationer og alle boliger forsynes med nyt ventilationsanlæg med varmegenvinding.

STØVRING

Kirke og daginstitution
Teknik- og miljøudvalget i Rebild Kommune anbefaler, at forslag til lokalplan nr. 320 og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg vedtages endeligt.

Lokalplanen giver mulighed for opførelse af en kirke, en daginstitution og udlægger grønne arealer med regnvandsbassiner. Derudover reserveres der i lokalplanen plads til udvidelse af Klepholmvej.

REGION SJÆLLAND

SORØ

Boligbebyggelse
Sorø byråd har vedtaget lokalplan SK60 og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt. Lokalplanen udstikker rammerne for ny boligbebyggelse i den kommunale udstykning Rørstensgården på Frederiksberg.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

El-installatør opruster til øget fokus på indeklima

Bøttcher Fog A/S ansætter ny serviceleder, der skal styrke virksomhedens forretningsområde inden for indeklima

MesterTips
Her er en gratis app til fakturering og ordrestyring, mester

Minuba Aps lancerer en gratis app, som skal gøre hverdagen nemmere for små håndværks- og servicevirksomheder.

Plus

Slut med energispild: Nu får Hobro-borgere varme fra produktion af gipsplader

Vækst over hele linjen hos AO Johansen

GPS-tracking viser vejen frem

Tvilum passerer milliarden i første hele regnskabsår efter konkurs

Nyhedsbrev

6.788 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Nyt fra byggecentrene
Lemvigh-Müller opruster inden for marketing

Online Avis Arkiv
Plus

Nyt firma vil forvandle håndværkeren til RoboCop

Ny virksomhed, ExoWear, vil sende hundredevis af exoskeletter ind i byggebranchen. De støtter og forebygger nedslidning, siger adm. direktør Niels W. Falk fra HD Lab

LM Byg overtager konkursramte B. Nygaard Sørensen

Det er paskram: Mester Tidende øger fokus på tømrer- og snedkermestre

Læs det her: Første udgave af specialtillæg er på gaden

Udsigt til travle år: Træbygger investerer for at lykkes med vækstmål

Plus

Ugens konkurser - uge 8

5.000 færre oliefyr på bare et år: Om 10 år er det slut

Byggebeskæftigelsen når rekordniveau

SE LISTEN: Så længe er kommunerne om at give byggetilladelse

Vallensbæk er hurtigst, hvorimod Fredensborg har Danmarks længste ventetid på 104 dage. Papirarbejdet bør kunne klares på i gennemsnit to uger, mener Dansk Byggeri

Transportfolk får 2200 kroner ekstra om måneden med ny aftale

Lastbilchauffør havde 12 pistoler med til Danmark

En 47-årig mand gav en pakke med pistoler, der skulle bruges i bandemiljøet, til 22-årig på parkeringsplads.

1

Mangel på folk: Arbejde for milliarder i kloakkerne

Danske Kloakmestre og Byggeriets Uddannelser stikker hovederne sammen for at imødegå katastrofal mangel på rørlæggere og kloakmestre

Gulvhandler: Kork kan trumfe linoleum på gulvet

Entreprenør- og vognmandsfirma skærer 5,8 mio. kr. af overskuddet

Entreprenørkæmpe overgår egne forventninger

MT Højgaard-koncernen fik atter plus på driften og forventer at forbedre indtjeningen yderligere i år

Firmaer franarret millioner: Seks mænd tiltalt for bedrageri

Udsigt til travle år: Husbygger investerer for at lykkes med vækstmål

Maling med omtanke: Beckers fejrer 10 år på vand

MesterTips
Overblik: Her skal du betale for at have dine penge stående, mester !

En stribe danske banker har allerede eller vil snart indføre negative renter for privatkunder

FLSmidth forfremmede ansatte efter korruptionssag

DI-direktør fylder 50 år

Plus

Fyld ordrebogen. Her er der nye byggeopgaver på vej

Ud i virkeligheden: Skoleelever på byggepladserne

Beton og tonsvis af granit på nordjysk strand udløser bøder

Gulvvirksomhed styrker projektsalget

Byggeriets omsætning tabte pusten

Caverion sælger forretningsben til årelang kunde

Plus

Fyld ordrebogen. Her er der nye byggeopgaver på vej

Byggeri-forhandlere om ny overenskomst: Kan løse tvist om mindstebetaling

Coronavirus rammer den globale transportsektor

Tømrermester overtager fritidshus-firma

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sidste chance for Early Bird-rabat til PROCURETECH FORUM

Debat: Mind the gap

Borede fundamenter

JFP tager 1. spadestik til plejecentret Betty III

500+ overfladematerialer til ethvert behov

Serviceopgave på blæsere

PCSCHEMATIC Cabledim – med kabler fra DanCables

Asfaltskole uden asfalt

Mød Arkas A/S på BYGGERI’20

Se video: Skrot falder, plader stiger - corona spøger

Ét login med adgang til det hele - Fyns Kran Udstyr

Udførelse af elforsyningsanlæg - efter de nye regler

Har du et spændende projekt i tankerne, så hjælper vi gerne!

Et brandtjek giver sikkerhed og tryghed

2 dages gratis inspiration og viden om bæredygtigt byggeri

Præcisionstransportbånd

EMC bredbåndpudser "UnderTop"

Midlertidige bolig til alle behov

Meldgaard Hydraulik klar til Vestfyn trækker 2020

Bliv Lead Auditor i henhold til ISO 45001:2018 på 1-2 dage

ledig kapacitet

Intelligent rute- og transportoptimering til byggebranchen

Oplev det originale Troldtekt loft med nyt design

CPR-krav? Vi har sortimentet...

Design, beregn, byg hegn!

Send til en kollega

0.172