23948sdkhjf

Nyt system: Væg-gipsplader med indbygget varme

En ny, patenteret løsning skal sætte en stopper for blandt andet kuldebroer og skimmelsvamp, der kan opstå især i de ældre boliger om vinteren. Aluflam A/S, der producerer facadeløsninger til døre og vinduer, har således udviklet elementer til en løsning, som forbedrer indeklimaet.

Et dårligt indeklima kan have store konsekvenser for helbredet. Aluflam satte derfor deres teknikere til at forske i indvendige løsninger, der kunne supplere de udvendige løsninger.
- Sammen med en international partner har vores tekniske afdeling udviklet en løsning, der er nem at montere i både gamle og nye boliger, forklarer adm. direktør Peter Birck fra Aluflam A/S.

Hule alurør i gipspanelerne
Produktet hedder Soffio og er allerede blevet vel modtaget på de store nabomarkeder Tyskland og England. I almindelige gipsplader indbygges hule og gasfyldte aluminiumsrør, der er fordelt i pladen. Via en kobling mellem gipspladens bund og boligens vandrør, der trækkes i panelhøjde, bliver varmen transporteret fra gipspanel til gipspanel i væggene. Varmekapaciteten pr. panel er helt op til 200W, hvilket er nok til at opvarme 3 m2. Der er således kun behov for seks paneler til at opvarme et rum på 20 kvm.

- Den termiske varme virker på samme måde, som når solens stråler rammer huden. Det betyder, at man hele tiden er omgivet af en behagelig varme. Samtidig gør varmepanelerne det hurtigt muligt at hæve og sænke lufttemperaturen i rummet, lyder vurderingen fra Peter Birck.

Med varmepaneler kan man reducere energiforbruget med op til 24 procent. Så alt efter hvordan boligen eller kontorbygningen renoveres, kan tilbagebetalingstiden altså være meget kort. Hertil kommer gevinsterne ved at slippe for skimmelsvamp og kuldebroer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25