23948sdkhjf

Fyld ordrebogen. Her er der nye byggeopgaver på vej

REGION HOVEDSTADEN

HVIDOVRE

Vedligehold af klimaskærm
I budgettet for 2019 har Hvidovre Kommune afsat en driftspulje på 4,9 mio. kr. til vedligehold af klimaskærm, og teknik- og miljøudvalget skal på sit møde på onsdag godkende forvaltningens forslag til prioritering af midlerne.

Ifølge forslaget skal puljen bruges på udskiftning af facadeelementer samt eventuelt udskiftning og ekstra isolering af tagkonstruktionen på Trekløver afdeling 65, på glasmellemgangen på rådhuset og på udskiftning af taget og en række døre og vinduer hos Vagt og Sikring på Materielgården.

GLOSTRUP

Tilbygning
Glostrup Kommune gennemfører en række renoveringsarbejder på botilbuddet Bakkehuset, og som en del af disse er det planen at opføre en tilbygning til et af husene.

Bakkehuset ønsker at etablere en tilbygning med endnu en bolig i hus 7. Tilbygningen har et bruttoareal på 46 kvm og indeholder bad/toilet, opholdsstue med trinette samt værelse.

Byggeriet planlægges gennemført i perioden fra maj til september i år. Glostrup Kommunalbestyrelse frigav forleden 1,5 mio. kr. til projektet.

GLOSTRUP

Etagebebyggelse
Miljø-, teknik- og ejendomsudvalget i Glostrup Kommune behandlede forleden de indsigelser, der er indkommet til forslag til lokalplan GL27.1 for boliger på hjørnet af Hovedvejen/Nørre Allé. Udvalget besluttede, at lokalplanen skal forberedes til endelig vedtagelse.

Lokalplanen er udarbejdet for at muliggøre et byggeprojekt, der indeholder flere etagemeter end det, der er muligt med den nuværende lokalplan. Ligeledes vises et projekt med tårnkonstruktioner, der stikker længere i vejret end de fem etager, der muliggøres med den nuværende lokalplan. Projektet viser herud over et forslag til bebyggelse af det kommunale grønne hjørne mod krydset, hvor den nuværende lokalplan fastlægger et friareal.

REGION SJÆLLAND

RINGSTED

Udvikling af Ringsted Sport Center
Plan- og Boligudvalget i Ringsted Kommune har besluttet at fremlægge forslag til lokalplan 301 - Ringsted Sports Center i fire ugers offentlig høring.

Ringsted Kommune har i 2012 fået udarbejdet en helhedsplan for udviklingen af Ringsted Sport Center, og den nye lokalplan er udarbejdet for at helhedsplanen skal kunne realiseres.

Områdets anvendes i dag til rekreative formål såsom sports- og idrætsfaciliteter, spejderhus og grønt område samt til offentlige formål i form af bibliotek, borgerservice og daginstitution.

Lokalplanen tillader en bebyggelsesprocent på otte, hvilket skaber mulighed for 7.500 kvm ny bebyggelse.

I forbindelse med at etape 2 i helhedsplanen for Ringsted Sport Center etableres, forventes det at området udbygges med cirka 2.000 kvm.

Dette efterlader cirka 5.500 kvm til fremtidig bebyggelse.

REGION SYDDANMARK

NYBORG

Ombygning
Den nye ejer af ejendommen Vesterhavnen 70 i Nyborg vil ombygge denne til to boliger og har i den forbindelse bedt Nyborg Kommune give dispensation til opførelse af garage og udhuse.

Inden for rammerne af gældende lokalplan er der ikke udlagt mulighed for sekundær bebyggelse.

Teknik- og miljøudvalget besluttede for nylig at give den ønskede dispensation på den betingelse, at det samlede byggeri af sekundære bygninger og overdækninger holdes under 100 kvm.

REGION MIDTJYLLAND

FUR

Opdatering af museum
Skive Kommune har i budget 2019 afsat penge til ombygning af Fur Museum, og forleden frigav Skive byråd 300.000 kr., som skal bruges til forprojektering af ombygningen.

Projektet omfatter blandt andet overdækning af gårdspladsen og anskaffelse af nyt publikumsvenligt inventar. Renovering af museets toiletter og handicaptoilet indgår også i planerne.

Det forventes, at projektet kan gennemføres for i alt 7,4 mio. kr.

Forprojektet skal danne baggrund for byggeansøgning samt ansøgninger om bidrag hos fonde m.fl. Forprojektet ønskes udarbejdet af en ekstern rådgiver.

SKIVE

Renovering
Skive byråd anlægsbevilgede forleden 600.000 kr. til en ekstraordinær renovering af Egehuset på CKU.

Egehuset på CKU, som primært bruges til borgerbetjening af borgere med funktionsnedsættelser indenfor høre- og synsområdet, er et barak-byggeri fra slutningen af 60’erne, og der har været problemer med lugtgener fra tjæretag, dårlig isolering og dårligt indeklima.

Alle bygninger undtaget Egehuset er renoverede.

Renoveringen skal omfatte opsætning af nye lofter inklusive lugtspærre, lydisolering inklusive lyddøre, efterisolering, maling og renovering af elinstallationer.

SKANDERBORG

Parcelhuse og rækkehuse
HusCompagniet A/S og Casa A/S har anmodet Skanderborg Kommune om igangsætning af planlægning for et blandet boligområde i rammeområde 12.B.14, der er en del af Anebjerg. Der er nu sket, og på tirsdag skal miljø- og planudvalget tage stilling til, om de skal sendes i offentlig høring.

Lokalplanen giver mulighed for at opføre omkring 56 parcelhuse og mindre fritliggende boliger samt 15-20 tæt-lave boliger som for eksempel rækkehuse. Alle boliger kan opføres i op til to etager. Sagen skal også behandles i økonomiudvalget og i byrådet.

THORSØ

Modernisering af skole
Favrskov byråd har bevilget en halv mio. kr. til udarbejdelse af en helhedsplan for Tungelundskolen i Thorsø.

Helhedsplanen skal blandt andet bidrage til at sikre en optimeret, fleksibel indretning af skolens undervisnings- og læringsrum og beskrive, hvordan skolens kapacitet tilpasses til det aktuelle og det i fremtiden forventede elevgrundlag. Helhedsplanen skal indeholde en samlet plan for bygningsvedligehold, tilrettelæggelse af en kommende byggeproces, overordnet tidsplan, nyt inventar, der understøtter øget brug af skolens arealer og skolens pædagogik, en plan for genhusning af elever i byggeperioden, opgradering af udearealer samt et samlet kvalificeret estimat på behov for anlægsøkonomi til projektets samlede gennemførelse.

Helhedsplanen skal udarbejdes i løbet af første halvår i år, og i januar næste år forventes sagen at være kommet så langt, at der kan indgås aftale med en rådgiver.

Ejendomscentret har i 2016 fået udarbejdet en bygningsanalyse, der viser, at der på Tungelundskolen er et væsentligt bygningsareal i overskud i forhold til skolens elevtal og dermed arealbehov.

Favrskov Kommune har samlet afsat 35 mio. kr. til opgraderingen af Tungelundskolen.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078