23948sdkhjf

Undgå bøder: Få styr på de nye varebils-regler, mester !

Varebiler, der anvendes til firmakørsel, skal registreres hos Motorstyrelsen inden den 1. juli 2019
Fra den 1. juli 2019 skal alle varebiler, som anvendes til firmakørsel, registreres hos Motorstyrelsen. Kravet gælder varebiler med en tilladt totalvægt på mere end 2.000 kg og til og med 3.500 kg.

Det skriver Dansk Byggeri til sine medlemsvirksomheder.

Registreringen skal gøre det muligt at dokumentere, at der er tale om kørsel med egne varer eller materialer, og at der ikke er tale om godskørsel for fremmed regning, da dette fra 1. juli 2019 kræver særlig tilladelse og uddannelse.

Hvordan defineres firmakørsel?
Firmakørsel er transport af gods, som tilhører den virksomhed, der er registreret som bruger af køretøjet. Der er også tale om firmakørsel, hvis virksomheden transporterer gods, som virksomheden lejer, låner, udlåner eller er i besiddelse af med henblik på for eksempel køb, salg eller reparation.

Godskørslen må således kun være en hjælpefunktion til virksomhedens samlede aktiviteter. For eksempel når en tømrer, murer eller lignende transporterer materiale, som skal bruges i virksomheden. Derudover er der tale om firmakørsel, når entreprenører transporterer materialer til brug for arbejdets udførelse. Det kan for eksempel være grus eller sand til et vejbyggeri.

Hvis ikke varebilen er registreret hos Motorstyrelsen senest 1. juli 2019, vil kørsel i varebilen blive betragtet som godskørsel for fremmed regning. Det kræver en særlig tilladelse samt uddannelsesbevis. Overtrædelse kan medføre bøde og inddragelse af nummerplader.

Læs mere om de nye krav her

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079