23948sdkhjf

Entreprenør frikendt for MgO-ansvar

En ny kendelse i en voldgiftssag om de omdiskuterede MgO-plader slår fast, at den entreprenør, der havde brugt facadepladerne, er ansvarsfri, fordi entreprenøren fulgte byggetidens viden i 2014. Det vil sige, at materialet i sommeren 2014 blev anset som forsvarligt og fornuftigt at bruge.

Dansk Byggeri er lettet over udfaldet af den nye voldgiftssag om de omdiskuterede MgO-plader, der blev brugt i byggeriet særligt i årene 2010-2015.

Ifølge Dansk Byggeri vil der formentligt komme flere voldgiftssager om pladerne i den kommende tid, før alle konkrete aspekter i den omfattende sag er afklaret.

- Med afgørelsen har vi nu fået voldgiftsretten ord for, at entreprenørens brug af MgO-plader i sommeren 2014, nemlig efter et omdiskuteret Byg-ERFA blad fra december 2013, var i overensstemmelse med byggetidens viden. Det vil sige, at entreprenøren konkret var ansvarsfri ved valg af MgO-pladerne. Præmisserne fra en anden MgO-prøvesag tydede på dette resultat, men det er godt at få bekræftet, siger afdelingschef i Dansk Byggeri Louise Dahl Krath Jensen.

Fokus på nye byggematerialer
Ifølge Dansk Byggeri står den samlede bygge- og anlægsbranche nu over for en fælles opgave med at sikre innovation og udvikling af nye metoder og materialer, til gavn for alle parter.
- MgO-sagen er ulykkelig for alle parter. Den har blandt andet betydet, at samarbejdet på flere af landets byggepladser er gjort besværligt, fordi alle frygter at komme med nye forslag eller komme til at godkende forslag om at bruge nye materialer eller kendte materialer på nye måder. Det vil vi som brancheorganisation arbejde målrettet for at afhjælpe, og vi er allerede i dialog med flere relevante samarbejdspartnere om det, siger afdelingschef Louise Dahl Krath Jensen.

For at undgå sager som MgO-sagen i fremtiden har Dansk Byggeri blandt andet sammen med en kreds af byggeriets parter etableret det Stående Byggepanel. Panelet mødes regelmæssigt for at udveksle viden og erfaringer om problematiske materialer eller konstruktioner, så man kan forebygge, at der opstår lignende sager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126