23948sdkhjf

Mal taget og skån miljøet

Mange tage, som ser udslidte ud efter 30 40 år bliver ofte udskiftet med et nyt tag. Og det gamle tag havner som byggeaffald.
Ifølge Tagmalerforeningen i Dansk Byggeri kan godt halvdelen af de 30-40 år gamle eternit- og betontage i stedet for at blive udskiftet nøjes med en renovering, så de holder 10 år mere

- Det er godt for økonomien og for samfundet. En renovering koster kun ca. 15 pct. af hvad en udskiftning af et tag koster, og miljøbelastningen ved en udskiftning er betragtelig, siger konsulent i Tagmaleforeningen Dansk Byggeri, Henrik Bau.

I Danmark er der et sted mellem 400.000 og 500.000 eternit- og betontage, der er 30-40 år gamle, og som trænger til en renovering eller udskiftning. Og heraf kan altså ca. halvdelen lever 10 år mere med en renovering.
. Det synes vi er meget væsentligt i forhold til både miljø og økonomi. Et eternittag forårsager ca. 3,7 tons affald, som ikke kan genbruges, og kan vi udskyde den miljøbelastning i 10 år, er det et rigtig godt regnestykke for miljøet, fremhæver Henrik Bau.

Miljørigtig renovering
Tagmalerforening i Dansk Byggeri har ved hjælp af et projektsamarbejde mellem foreningen og ekstern bygningsrådgiver Jørgen Staal Pedersen, som har en fortid hos blandt andet Teknologisk Institut og AkzoNobel, opsamlet erfaringer fra medlemmerne igennem 35 år.

Erfaringerne er samlet i et erfaringsblad, som både beskriver den forlængede levetid på tagene, den forskønnelse af taget, der opnås ved behandlingen og selve udførelsen af behandlingen.

Erfaringsbladet kan hentes her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109