23948sdkhjf

Margrethe Vestager hyldet sammen med håndværkere

Her til aften hyldede Håndværkerforeningen København hovedstadens dygtigste nyudlærte håndværkere ved en stor ceremoni i Rådhushallen på Københavns Rådhus. H.M. Dronningen var tilstede, og hilste på hver af de 94 håndværkere, der får overrakt Håndværkerforeningens sølv- eller bronzemedalje for en særdeles veludført svendeprøve.

I forbindelse med medaljeuddelingen udnævnte Håndværkerforeningen også EU-Kommissær Margrethe Vestager som Æreshåndværker 2019. Hun skrives dermed ind i et fornemt galleri af markante kulturpersonligheder, erhvervsfolk og politikere, som hvert år siden 1973 er kåret til Æreshåndværker. Listen tæller blandt andre tidligere statsminister Poul Schlüter, præst og forfatter Johannes Møllehave, og senest i 2018 skuespiller Trine Dyrholm.

- Håndværkerforeningen hædrer Magrethe Vestager som Æreshåndværker på baggrund af hendes arbejde som EU-kommissær, hvor hun på fornemmeste vis har udført godt politisk håndværk af international kaliber. Blandt andet i forhold til at løfte den særdeles tunge dagsorden om, at sikre fair og lige konkurrencevilkår på det europæiske marked.

Margrethe Vesager har formået at slå sit navn fast på den internationale politiske scene, og hun var således på TIME´s liste over top 100 af verdens vigtigste personer i 2017, lyder det fra Håndværkerforeningen i København.

- Margrethe Vestager har med dygtighed, flid og ikke mindst en stor portion mod og vilje sat en helt ny standard for arbejdet som EU-kommissær. Med sin personlige power har hun skabt fornyet respekt om embedet, og hun har med en utrættelig indsats arbejdet for at sikre et frit og lige marked i Europa. Det har givet genlyd hos de store internationale virksomheder og i medierne – men også hos helt almindelige forbrugere, siger foreningens formand, malermester Per Vangekjær.

Om udnævnelsen siger Margrethe Vestager

- Det er fantastisk at stå her i dag. Og jeg er naturligvis både glad for og stolt over den anerkendelse det er at få prisen. Og så er det noget særligt at modtage denne hædersbevisning sammen med årets dygtigste nyuddannede håndværkere. De har med deres svendeprøver bevist, at de er blandt de dygtigste repræsentanter for både deres fag og håndværk. For det fortjener de vores alles hyldest.

Sammen med titlen modtager Margrethe Vestager et Æresmesterbrev og en sølvmedalje magen til den, de unge nyuddannede håndværkere får overrakt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094