23948sdkhjf

Farvepris til billedkunstner for lysværk på rådhus

Danske Malermestres Farveprisen 2019 givet til billedkunstneren Signe Guttormsen for værket ”Hvis vægge kunne tale”
I overværelse af blandt andre Køges borgmester Marie Stærke fik billedkunstner Signe Guttormsen forleden overrakt Farveprisen 2019 af Danske Malermestres formand Per Vangekjær. Prisen blev givet for værket ”Hvis vægge kunne tale”, der er et integreret lysværk skabt til Køge Rådhus.

Værket består af fire store ”flag”, der hænger ned fra loftet i den nye del af rådhusarkaden samt af 12 høje, fakkellignende lamper, der er ophængt ved den østlige indgang til rådhuset.

Køge Rådhus er landets ældst fungerende rådhus, og netop det faktum har inspireret kunstneren, der fabulerer over 500 års bygningshistorie og på flagene tegner facadens forvandling over tid – de skiftende udtryk som følge af renoveringer, ombygninger og moderniseringer.

I værket smelter nyt og gammelt sammen. Signe Guttormsen tager udgangspunkt i de arkitektoniske forandringer, der sker gennem tiden, og fletter det sammen i udsmykningen. Det er hendes brug af farver i kombination med inspirationen fra de gamle bygninger, som komiteen bag farveprisen finder både spændende og raffineret, begrundede formand for Danske Malermestre, Per Vangekjær valget af Signe Guttormsen.

Efter overrækkelsen sagde Signe Guttormsen:
- Da jeg blev spurgt om at komme med et forslag til udsmykning af arkaden kunne jeg se, at det var et meget mørkt rum. Jeg synes det var oplagt at bruge flaget, som symboliserer sammenhold og identitet, og så var det oplagt at kombinere det med lys. Lyset er dynamisk, så det ulmer i solskin, og når det er mørkt som nu, står det og vibrerer.

Farveprisen er indstiftet af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond, og Signe Guttormsen modtog 75.000 kroner for værket. Borgmester Marie Stærke modtog på Køge Kommunes vegne en hædersplade til ophængning i forbindelse med Signe Guttormsens kunstværk.

Med Farveprisen 2019 kommer udsmykningen af Køge Rådhus i selskab med tidligere års vindere: Roskilde Museum, Ny Carlsberg Glyptotek i København, Søndre Ridebane og Folketingets Servicecenter også i København, Møntmestergården i Odense og murmaleriet ”Det Røde Bånd” i Aalborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079