23948sdkhjf

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

REGION HOVEDSTADEN

GLADSAXE

Skimmelsanering og energirenovering
Gladsaxe byråd har godkendt tidsplan og udbudsplan for skimmelsanering og energirenovering af Nybrogård Børnehus.

På foranledning af Gladsaxe Kommune har rådgiver Østergaard Indeklima A/S udtaget prøver og udarbejdet rapport, der påpeger kritiske områder i børnehusets tagkonstruktion, og det er nu besluttet, at taget skal udskiftes. Samtidig udføres en energirenovering.

Det nye tag etableres med ensidig hældning og rytterlys. Der etableres mekanisk ventilationsanlæg for hele ejendommen, og facader og kælderydervægge efterisoleres. Endvidere skabes et ventileret loftrum.

Rådgiveropgaver udbydes i begrænset udbud, og det samme forventes at blive tilfældet med byggearbejdet.

Byrådet har anlægsbevilget 6.679.000 kr. til projektet.

HØJE-TAASTRUP

Erhvervsbebyggelse
Høje-Taastrup byråd har vedtaget lokalplan 2.19.13 og et tilhørende kommuneplantillæg for erhvervsbyggeri ved Halland Boulevard endeligt.

Lokalplanen giver mulighed for en samlet erhvervsbebyggelse på i alt op til 66.300 kvm inklusive et eventuelt parkeringshus og i maksimalt seks etager - dog højst henholdsvis fire og fem etager for dele af lokalplanområdet.

DRAGØR

Tagterrasse
Dragør kommune har modtaget en ansøgning om dispensation til etablering af en tagterrasse samt trappetårn på et erhvervsbyggeri på A. P. Møllers Allé 55, Dragør. By-, erhvervs- og planudvalget skal på sit møde på tirsdag tage stilling til, om sagen skal sendes i naboorientering, før der skal tages stilling til dispensationsansøgningen.

Dragør Kommune har meddelt byggetilladelse til erhvervsbyggeriet, og Leif Jørgensen Architects har efterfølgende indsendt en begrundet dispensationsansøgning, idet værnene og trappetårn til tagterrassen ikke kan holdes inden for højdebestemmelsen på 8,5 meter.

REGION SJÆLLAND

SOLRØD

Istandsættelse
Solrød byråd har frigivet 300.000 kroner til istandsættelse og inventar til lokaler på Solrød Gl. Skole.

I henhold til Byrådets aftale om budget 2019 skal der indrettes lokaler og udearealer ved Solrød Gl. Skole, som appellerer til en bredere kreds af unge end dem, der typisk kommer i ungdomsklubberne.

Byrådet har samtidig frigivet 1,02 mio. kr. til udskiftning af facade- og vinduespartier på Havdrup Skole, bygning A.

REGION SYDDANMARK

BILLUND

Parkeringshus
Billund byråd har på budgettet 2019 afsat 250.000 kr. til at undersøge en placering af et offentligt parkeringshus i Billund, og beløbet søges nu frigivet, så undersøgelsen kan sættes i gang.

Teknik- og miljøudvalget tager stilling i sagen på tirsdag, hvorefter sagen forventes afgjort i økonomiudvalget.

FREDERICIA

16-18 boliger
By- og planudvalget i Fredericia Kommune har sagt god for, at lokalplanlægningen for et areal ved Krogsagervej i Erritsø sættes i gang.

Kommunen har tidligere modtaget en anmodning fra Boligkontoret Fredericia om at få lokalplanlagt for at bane vej for 16-18 boliger i tæt-lav bebyggelse på Krogsagervej 2 i Erritsø.

REGION MIDTJYLLAND

HEDENSTED

Demensplejehjem
Hedensted byråd besluttede på sit seneste møde, hvor det demensplejehjem, der skal etableres i kommunen, skal placeres, og der blev valgt en placering ved Rugmarken på Daugårdvej.

Der er i anlægsbudgettet for 2021 afsat 10,5 mio. kr. til finansiering af servicearealerne ved det nye demensplejehjem, som kommunen skal være bygherre på. Boligerne opføres af et boligselskab.

REGION NORDJYLLAND

KAAS

Skole
Jammerbugt kommunalbestyrelse har godkendt forslag til lokalplan 22-001, offentligt formål, Bredgade, Kaas, som herefter fremlægges i offentlig høring i otte uger.

Lokalplanforslaget er led i kommunalbestyrelsens beslutning om at opføre en ny Jetsmark skole mellem Pandrup og Kaas. 

AALBORG

Revitalisering af boligområde
Aalborg byråd har godkendt kommuneplantillæg 4.063 og Lokalplan 4-6-107 Boliger, Saltumvej, Smedegård endeligt.

Lokalplanområdet består i dag af 12 boligblokke, der er placeret i grønne omgivelser med fællesaktiviteter og tre store parkeringsarealer ud mod Saltumvej. Lokalplanen muliggør en omdannelse og revitalisering af det eksisterende område til attraktive, tidssvarende og varierende boligtyper af rækkehuse og punkthuse i en fortsat åben og grøn struktur. Området omdannes fra de nuværende 120 boliger til cirka 150 boliger fordelt på syv stænger med rækkehuse i to etager samt fire punkthuse i tre til fem etager. Boligerne skal placeres helt eller delvist på de eksisterende sokler.

KLARUP

Boliger
Aalborg byråd har godkendt forslag til lokalplan 7-1-111 Boliger, Klarupvej, Klarup, der herefter fremlægges i offentlig høring i fire uger.

Formålet med lokalplanen er at give mulighed for at etablere et blandet boligområde mellem Klarupvej og Egensevej i den nordøstlige afgrænsning af Klarup. Den giver mulighed for at etablere tæt/lav og/eller etagebebyggelse i op til to etager i den vestlige del af området, mens der i den østlige del af området kan etableres åben-lav parcelhusbebyggelse.

Den vestlige bebyggelse etableres som tre klynger, der hver især centrerer sig om et fælles torv med forskellige funktioner, og indrettes efter principperne i "shared space". Desuden er der her et centralt fællesareal mellem klyngerne. Området til åben-lav boliger mod øst indrettes med en grøn stiforbindelse på tværs af området, der skaber forbindelse til fællesarealet mod nordøst. I tilknytning hertil etableres også område til regnvandshåndtering.

For at sikre området mod trafikstøjen fra Egensevej, skal der etableres en støjvold på arealet mellem Egensevej og Klarup Banesti. Støjvolden udformes som en grøn landskabskile, med en beplantet vold med mulighed for at indrette rekreative elementer i form af sidde- og aktivitetspladser på sydsiden mod Klarup Banesti.

Vejadgang til området skal ske fra Klarupvej via en ny boligvej, som får navnet Klaruphave.

AABYBRO

24 ældreboliger
Der er igangsat et større projekt med renovering/fornyelse af Aabybrocentret i Aabybro, og en del af projektet er etablering af 24 ældre-/seniorboliger, som Nørresundby Boligselskab er bygherre på.

Jammerbugt Kommunalbestyrelse godkendte forleden skema A for opførelsen af de 24 boliger, der har en samlet anskaffelsessum på 43.724.000 kr.

Lejemålene opføres som to-rums boliger med en gennemsnitlig størrelse på 75,5 kvm.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085