23948sdkhjf

Valgdag: Rød eller blå - hvem skal du stemme på?

Selvom der faktisk er rigtigt mange nuancer i dansk politik, så handler valget til Folektinget i dag om, hvorvidt det bliver rød eller blå blok, der skal danne regering.

Hvis man er farveblind, ser man et politisk landskab, som er svært at navigere rundt i. For selvom der er mange nuancer, så er det jo ikke de store ideologiske forskelle, der præger billedet. Rød og blå bloks politiske ledere forsøger at få de ideologiske forskelle frem i debatten. Men nok mest af alt for at tilfredsstille det partipolitiske bagland.

Hvis vi supplerer den politiske farveblindhed med et par briller, som ser verden med byggeriets øjne, ja, så ser man, at både rød og blå blok lader milliarderne fosse ud af kasserne. Det meget omtalte økonomiske råderum får ben at gå på, må man sige.

I en virksomhed ville man nok bruge det økonomiske råderum til at konsolidere sig og så ellers bruge energien på at blive endnu skarpere på at gøre kunderne tilfredse. Sådan er det ikke i politik. Enten sparer man en vis legemsdel ud af bukserne eller også lader man milliarderne rulle. Når der er valgkamp.

Røde regeringer har gennem tiden altid være flinke til at øge de offentlige bygge- og anlægsinvesteringer, mens blå regeringer ofte har været flinke til at sætte skatten ned på arbejde. Byggeriet kan bruge begge dele.

Så sæt dit kryds ved en kandidat - rød eller blå - som har forståelse for, at når byggeriet har det godt, så har Danmark det godt.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.081