23948sdkhjf

Stål- og teknikgrossist snor sig til bedre sikkerhed

Lemvigh-Müller kan udføre KAG-profilering på rør fra 19 til 100 mm i diameter i rustfrit stål, stål, messing, kobber og aluminium
Stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller er efter en målrettet indsats, der har halveret antallet af arbejdsulykker i virksomheden, blevet hædret med Arbejdsmiljøprisen i kategorien arbejdssikkerhed. Og nu skal den gode udvikling fastholdes og gerne styrkes yderligere.

Derfor har Lemvigh-Müller bogstaveligt talt taget sin egen medicin i forbindelse med etableringen af en ny, rustfri ståltrappe ved virksomhedens håndværkerbutik i Aarhus. Den er forsynet med gelænder og rækværk i såkaldte KAG-rør, som Lemvigh-Müller er alene om at kunne producere i Europa.

Eksempel i fuld skala
Allan Wehner, der er afdelingschef i Lemvigh-Müllers stålsektion og specialist i rustfrie produkter, er glad for, at der nu er mulighed for vise interesserede kunder et eksempel på praktisk anvendelse af KAG-rør.

- KAG-profilering giver nogle nye muligheder, både teknisk i forhold til arbejdssikkerhed og æstetisk. Det oplever vi stor interesse for, men vi har savnet at kunne vise et eksempel på god anvendelse af KAG-profilerede rør i vores egne omgivelser. Den mulighed håber vi, at interesserede vil benytte sig af, siger han.

KAG-rør fremstilles ved at traditionelle glatte rør valses i en særlig maskine. Det tilfører røret en spiralformet overfladestruktur, som forbedrer grebet med op til 300 procent.

Lemvigh-Müllers arbejdsmiljøchef, Randi Madsen, glæder sig over, at virksomheden har fået endnu et værktøj at arbejde med i kampen for et bedre og sikrere arbejdsmiljø.

- Vi kigger på alt, der kan bidrage til at gøre det mere sikkert at arbejde og færdes i Lemvigh-Müllers organisation, både for vores ansatte og vores kunder. Derfor er det selvfølgelig oplagt at bruge KAG-rør, når det giver mening i vores egne projekter, siger Randi Madsen.

GIVER BEDRE GREB
Lemvigh-Müller kan udføre KAG-profilering på rør fra 19 til 100 mm i diameter i rustfrit stål, stål, messing, kobber og aluminium. Bearbejdningen forbedrer grebet med 80 procent i forhold til glatte rør, når overfladen er fugtig eller våd. Under tørre forhold forbedres grebet med 160 procent og ved fedtet eller olieret overflade forbedres grebet med hele 300 procent. Det gør KAG-rør oplagte til rækværk og gelændere udendørs og i industrielle miljøer.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.145