23948sdkhjf

SE VIDEO: Studieboliger får Rock-paneler på facaden

Det er næppe gået nogens næse forbi, at der i øjeblikket bygges på livet løs i DTU Lyngbys baghave ved Skovbrynet. Her vokser et af de største danske studieboligbyggerier i nyere tid frem.
BaseCamp Skovbrynet, som området hedder, består af 639 studieboliger, 69 gæsteboliger, 48 seniorboliger, 30 kommunale udlejningsboliger og et 1.300 kvm stort fælleshus. Rejsegildet fandt sted i juni – og nu er tiden kommet til, at facaderne bliver forskønnet både visuelt og funktionelt.

- Vi er færdige med råhusene og er nu gået i gang med facadelukningerne. Det er jo et stort projekt, så montagen af facadepladerne sker i forskellige i etaper. Sidste del af montagearbejdet afsluttes i løbet af foråret 2020, hvis alt går planmæssigt, fortæller Carl Helnæs Jakobsen. Han er projekteringsleder hos Jørgen Friis Poulsen, der i et joint venture med tyske Max Bögl opfører de mange nye boliger for BaseCamp Students Real Estate.

Sparer tid på byggepladsen
Det er arkitekterne Lars Gitz Architects, der står bag det byggeriet. De har valgt, at facaderne skal beklædes med Rockpanel Woods, som blandt andet sparer tid på byggepladsen. Det er noget, som bemærkes af de udførende, der har deres daglige gang på det kommende campus-område:

- Pladerne er meget nemme at sætte op, og så snart man er i gang, kører det gnidningsfrit. Det er rart, når man har et så stort antal, der skal monteres, og hvor tid en afgørende faktor, lyder det fra Casper Andersen, der er ansat hos tømrerfirmaet Lund & Refsgaard.

Allan Lindboe fra Rockpanel supplerer:
- Rockpanel Woods-pladerne vejer kun 8,4 kg. pr. kvm. Det betyder, at de er lette at løfte, hvilket har en stor betydning for montagehastigheden. Ved BaseCamp skal de op i fem etagemeters højde, så jo lettere pladen er, jo lettere er den selvsagt at arbejde med. Det giver gode arbejdsgange, som sparer både tid og penge. Væsentlige faktorer i byggeprojekter i denne kaliber.
- Samtidig er pladernes vægt – eller mangel på samme – godt for det fysiske arbejdsmiljø, fortsætter han.
Levende som træ – robust som sten

Se og hør Allan Lindboe fra Rockpanel fortælle om byggeriet:



Rockpanel Woods består af stenfibre – men ligner træ. Til BaseCamp har man valgt de tre forskellige farver Carbon Oak, Ceramic Oak og Rhinestone Oak. Det giver bygningerne et helt særligt udtryk, som blender ind i det omkringliggende landskab. Og så er det bæredygtige materiale ikke kun en visuel gevinst – det er ganske nemt at skære i:
- Vi skærer pladerne til og forborer dem på vores værksted, og så tilpasser vi dem ude på pladsen. De er nemme at skære i og kræver ikke en dyr klinge, som mange andre materialer ellers gør. Her kan vi nøjes med en træklinge, fortæller tømrer Casper Andersen.

På trods af, at man let kan skære igennem pladerne, er de ganske robuste:
- Rockpanel Woods kan holde til lidt af hvert. De er slagfaste, vedligeholdelsesfrie med en certificeret levetid på minimum 60 år, og så har overfladen en anti-graffiti-behandling. Det er godt til et miljø som BaseCamp, siger Allan Lindboe fra Rockpanel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094