23948sdkhjf

Messe-succes: Masser af guld i kloakkerne

Kloakmessen fik både flere udstillere og flere besøgende end tidligere messer
Faldet på kloakrørene var perfekt, og der var fuldt skyl på, da kloakbranchen samledes til Kloakmessen 2020 i Messe C i Fredericia i sidste uge. Ingen gamle rekorder blev hængende tilbage i kummen. Både den hidtidige rekord i antal udstillere og den tilsvarende i antallet af besøgende på de to messedage blev skyllet ud.

- 143 udstillere er fem flere end da vi for to år siden jublede over ny udstillerrekord. 3193 besøgende er 155 flere end der blev scannet ved indgangen i 2018, og også dengang satte vi ny rekord. Det er helt vildt, og de meldinger, vi har fået fra både udstillere og gæster er, at vi har haft en fantastisk messe. Det bliver vanskeligt at få armene ned til almindelige kloakarbejde igen, konstaterer Danske Kloakmestres formand, Thomas Rasmussen, med et bredt smil.

Brancherelateret messe
- Kloakmessen 2020 bestyrker os yderligere i vores overbevisning om, at vi også fremadrettet skal lave en strengt brancherelateret messe uden demonstrationer af køkkenknive og råkostjern. Kloakmessen er for udstillere, der præsenterer relevant grej og værktøjer til kloakbranchen, siger Thomas Rasmussen.

- Det er messens styrke, at de besøgende fagfolk véd, at de kan blive opdateret på det sidste nye og i øvrigt møde masser af specialister, der véd, hvad de taler om. Det er naturligvis også årsagen til, at vores trofaste team af sponsorer med Byggros, Grundfos, GSV, Blücher og Wavin denne gang fik yderligere et medlem. Nemlig Regnvandskonsulentuddannelsen, forklarer formanden for Danske Kloakmestre.
Det var fjerde gang, Danske Kloakmestre sammen med Messe C kaldte til storsamling for landets kloakfolk. Kloakmessen har manifesteret sig solidt som en tradition, og udstillingscentret i Fredericia har vist sig at være helt ideelt både geografisk og arrangementsmæssigt.

LÆS OGSÅ: Kloakmester: Det regner med penge

- Folkene i Messe C kender os efterhånden rigtig godt og véd, hvad vi ønsker og har behov for. Efterhånden fungerer mange praktiske ting helt pr. automatik, så vi kan koncentrere os om at skabe fornyelse fra gang til gang. Blandt andet af konkurrencen DM i Kloak, hvor vi igen kårede Danmarks bedste kloakmester og landets bedste under uddannelse. Så når vi forlader Fredericia efter en messe, begynder vi i realiteten allerede at spejde to år frem mod den næste udgave af Kloakmessen, fortæller Thomas Rasmussen.
Mesteren har vundet før

Det blev i øvrigt for første gang en genganger, der snuppede DM-titlen i kloakarbejde. Jesper Kure, som driver firmaet JP Struktør i Hillerød, vandt DM i 2015 og så nu igen i 2020. På sølvpladsen fulgte Thomas Rasmussen fra Entreprenør KP Marsh i Hornsyld, mens Jacob Kjærside fra firmaet Jakobsen & Blindkilde i Aulum besatte tredjepladsen.

Hos kloakfolkene under uddannelse gik Søren Rasmussen helt til tops. Han er elev på Learnmark i Horsens og i lære som anlægsstruktør hos KP Marsh. Asger Volder Holm kunne drage hjem til mester, entreprenør Hans Tobiasen i Ribe med en fornem sølvplacering, og Morten Skov, som er i lære hos entreprenør Kim Vind i Årre, blev nummer tre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094