23948sdkhjf

Hvis DI og Dansk Byggeri fusioner: Hvad sker der med sektioner, regioner og lokalforeninger ?

Dansk Byggeris og DI’s bestyrelser har drøftet en sammenlægning, som medlemmerne snart skal tage stilling til. Men hvad sker der i så fald med Dansk Byggeris sektioner, regioner og lokalforeninger?
Det orienterer Dansk Byggeri om i en medlems-udsendelse

- I forhold til sektionerne vil der ikke ske ændringer i forbindelse med en sammenlægning med DI. Sektionerne fortsætter som selvstændige foreninger med alle sektionens medlemmer. Sektionerne beholder deres formuer og videreføres med samme aktiviteter og bestyrelse som i dag.
Sektionerne bliver tilknyttet branchefællesskabet Dansk Byggeri og fortsætter med samme konsulentbetjening som i dag. Sektionerne vil også fremadrettet kunne optage nye medlemmer og opkræve kontingent, lyder det fra Dansk Byggeri.

Hvad sker der med regionerne?
I forhold til Dansk Byggeris ni regioner indebærer aftalen om en sammenlægning med DI, at alle Dansk Byggeris regioner videreføres med samme aktiviteter og betjening som i dag. Regionerne bliver tilknyttet branchefællesskabet Dansk Byggeri. Det er forventningen, at Dansk Byggeris regioner vil skulle koordinere og arbejde meget tæt sammen med DI’s 18 regionalforeninger.

Hvad sker der med lokalforeningerne?
I forhold til lokalforeningerne vil der ikke ske ændringer i forbindelse med en sammenlægning.
Lokalforeningerne kan fortsætte som i dag. De vil fremadrettet have en relation til branchefællesskabet Dansk Byggeri. DI vil, i lighed med hvad Dansk Byggeri gør i dag, kunne opkræve kontingent for lokalforeningerne.

Hvad sker der med associerede foreninger?
I forhold til de associerede foreninger som fx Gulvbranchen vil der ikke ske ændringer i forbindelse med sammenlægning med DI.
Hvornår skal sammenlægningen besluttes?
Aftalen vil blive drøftet på Dansk Byggeris repræsentantskabsmøde den 23. april 2020, og på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 9. juni 2020, hvor den endelige beslutning om en sammenlægning skal træffes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093