23948sdkhjf

Hjælp de mindste firmaer: Hæv håndværkerfradraget

- Mange små malerfirmaer bliver hårdt ramt økonomisk under corona-krisen. Regeringens initiativer har hidtil mest været rettet mod lønmodtagere og de store virksomheder. Derfor er der behov for målrettet hjælp til de mindste firmaer, siger direktør Ole Draborg, Danske Malermestre, som foreslår, at hæve håndværkerfradraget til 50.000 kr.

Han fremhæver, at de tiltag som regeringen har igangsat i høj grad har fokus på lønmodtagerne og de store virksomheder.

- I går kom regeringen så med et tiltag, der i højere grad var målrettet de små og mellemstore virksomheder.Med en ny hjælpepakke vil regeringen udskyde disse virksomheders betaling af moms og skatter for omkring 40 milliarder kroner for derved at forbedre deres likviditet. Og forslaget er i sig selv udmærket, mener Ole Draborg.

- Forslaget vil helt sikkert gavne på langt sigt, men løser ikke situationer her og nu, hvor problemet er, at virksomhederne ikke får penge ind, da kunderne udebliver. Det er det, vi skal finde en løsning på, fastslår

Ole Draborg og peger på, at en forhøjelse af håndværkerfradraget til 50.000 kroner med meget stor sandsynlighed ville få de private kunder til at kontakte de små håndværksvirksomheder.
- Hæv fradraget foreløbigt for de næste tre måneder. Det vil i den grad afhjælpe nogle af de problemer, virksomhederne står med her og nu, siger Ole Draborg.

- Og så skal det naturligvis være, som håndværkerfradraget var i sin oprindelige form, hvor al vedligeholdelse og alle forbedringer, herunder selvfølgelig det indvendige malearbejde, var dækket af ordningen.
Det vil i den grad være en håndsrækning i en meget svær tid, som kunne få de små håndværksvirksomheder gennem corona-krisen, mener Ole Draborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078