23948sdkhjf

Mester skal have mere IT – til hele byggeprocessen

Byggebranchen udnytter ikke it-mulighederne nok. I en byggeproces er der mange komplekse arbejdsopgaver, som kan gøres meget mere smidige med it.
- Det ser vi et stort behov for, siger divisionsdirektør Jesper Andersen i EG Private, hvor den nu udvidede division EG Byg & Installation hører under. 135 norske kolleger er kommet til med EG's nye opkøb af det norske firma Holte, der er størst på markedet med it-løsninger til byggebranchen i Norge.

- Det nye bliver, at vi fremover kan levere en samlet it-løsning til branchen, som kan bruges til alle arbejdsopgaverne i byggeprocessen. Holte er ligesom EG eksperter inden for branchen og har løsninger, der bruges i alle dele af byggeriet.

Mere IT der samler hele byggeprocessen
- Vi samler hele byggeprocessen: Fra kalkulation, planlægning, projektstyring til kvalitetssikring - og også levering af de enkelte varer ude på byggepladsen.

- Det er især de små og mellemstore firmaer, der får nye muligheder, siger Jesper Andersen.
- Vi har allerede en del løsninger til mestrene, og med nu også Holtes it-løsninger kan de se frem til, at der kommer endnu bedre løsninger til branchen.

Helst på mobilen
Der er mange fagfolk involveret i en byggeentreprise, for eksmpel tilbudsberegneren, bygherren, arkitekten, planlæggeren, håndværkerne, indkøberne osv. alt efter opgavens størrelse. Alle de led skal kunne håndteres med it, helst nemt og på mobilen.

- Vi er langt med at udvikle et system, der kan håndtere alle de forskellige led i byggesagerne, fortæller Jesper Andersen.

- Mestrene sætter pris på de enkle løsninger, især på telefonen. Vi er gode til at omsætte komplekse processer til intuitive programmer, der er nemme at bruge i hverdagen. I EG Byg har vi et fantastisk godt forhold til mestrene, fordi vi kender deres forretning, og det skal vi fortsætte med.

Hvorfor opkøb lige nu?
Det kan måske virke overraskende, at EG foretager et opkøb i en global svær tid med corona-smitte, som desværre påvirker hele samfundet meget alvorligt i øjeblikket.
Men opkøbet af norske Holte har været undervejs længe, fortæller Jesper Andersen.

- Vi har i EG en langsigtet vækststrategi og har en ejer bag os, som gerne vil investere i udvikling. I efteråret købte vi CalWin, der har it-systemer til vvs- og installationsbranchen.
- Samlet bliver vi nu i stand til at levere it til hele byggeprocessen i Skandinavien og altså med nye muligheder for kunderne.

Holte er markedsleder med software til byggebranchen i Norge og firmaet har i over 40 år har udviklet og leveret it-programmer til byggebranchen. Med opkøbet har EG Byg fået 135 nye kolleger, som arbejder fra Holtes kontorer i Oslo, Trondheim, Tønsberg og Gdansk.

Artiklen er en del af temaet De Digitale Håndværkere.

Læs mere om: EG
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093