23948sdkhjf

Branchevejledning skal give mere frisk luft på gamle skoler

En ny branchevejledning for indeklima i skoler skal lempe de strenge indeklimakrav, så det motiverer til at renovere i stedet for at lade stå til.
Vejledningen skal hjælpe bygherrer, rådgivere og driftsansatte med at specificere og udføre skolebyggerier og -renoveringer, som giver gode indeklimaforhold for eleverne, men samtidig er mulige at realisere.

- Skolerenovering er ganske problematisk. Det handler nemlig om, hvordan man fortolker indeklimaet i skoler, og hvordan man realiserer de mål, man sætter sig. Det er meget vanskeligt at finde hjælp til i gældende love, normer og standarder, siger Peter Noyé ekspertisechef i NIRAS.

- En af de problemstillinger, vi ser, når man skal renovere en gammel skole, er de fysiske begrænsninger, for eksempel i forhold til plads. Hvis man hovedløst kommer og peger på nye moderne krav, så kan det simpelthen ikke lade sig gøre at renovere. I virkeligheden prøver den nye branchevejledning at gradbøje indeklimakravene en lille bitte smule.
Faktum er nemlig, at gamle skoler ikke bliver renoveret, fordi gældende indeklimakrav er for ambitiøse,” påpeger koncernkompetencechef Steffen Maagaard fra MOE.

Realdania finansierer den nye branchevejledning, der skal vise vejen til et bedre indeklima på danske skoler. Et hold bestående af NIRAS, MOE og Teknologisk Institut skal stå for at udarbejde den nye branchevejledning, som skal gælde for både nybyggeri og renovering af skoler.

Læs mere om branchevejledningen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109