23948sdkhjf

Gulvgrossist: 6.000 varenumre leveres fra dag-til-dag

Scandinova har investeret i at sikre tilstrækkelig kapacitet til at kunne levere op mod 6.000 varenumre fra dag til dag i stort set hele landet.
Korte varsler og stramme tidsfrister er dagligdag i byggeriet, og det stiller høje krav til både håndværkerne og deres leverandører. Effektiv planlægning og logistik er nøgleordene, og her viser en undersøgelse fra Aarhus Universitet, at håndværkerne spilder op mod to tredjedele af deres arbejdstid, ofte fordi planlægningen ikke er optimal. Gulvlæggerne er den hårdest ramte blandt de 15 faggrupper i undersøgelsen, idet deres produktivitet blot er på 18 pct.

Det skriver gulvgrossisten Scandinova i en pressemeddelelse

Som totalleverandør til gulvbranchen har Scandinova, derfor investeret i de ressourcer, det kræver at kunne sikre hurtig og præcis levering, uanset hvor i landet projektet foregår. På den måde får gulvfirmaerne langt bedre forudsætninger for at arbejde effektivt fra start til slut.

Gulvfirmaer under stort tidspres
- Det er alfa og omega at kunne levere med kort varsel på selv de største projekter, så vi har opbygget en lagerkapacitet, der gør, at vi er lagerførende med branchens bredeste sortiment i meget store mængder. Det gør det nemt for kunderne at udføre opgaverne til rette tid og i rette kvalitet, næsten uanset hvor i landet de arbejder, fortæller salgschef i Scandinova Anders Daugstrup.

- Vi har en klar ambition om at kunne tilbyde dag-til-dag-levering til selv de største projekter, og uanset om byggeriet foregår i Skagen eller de sydligste egne af Lolland og Falster. Gulvfirmaerne er ofte under et stort tidspres og har hverken tid eller råd til at skulle vente på materialer, når de først er i gang, og andre faggrupper kan sjældent arbejde på samme areal som dem. Det gør, at de ofte er ekstra udsatte, fortsætter han.

Scandinova leverer til hele landet fra fire grossistcentre i henholdsvis København, Odense, Aarhus og Aalborg. Her er virksomheden lagerførende med over 6.000 varenumre, der omfatter alt fra maskiner og udstyr til spartelmasser og personlige værnemidler.

Når ventetid på materialer bliver ekstra dyr
Det er ikke kun byggepladserne på land, der kræver hurtig udrykning med friske forsyninger, så gulvfirmaerne kan komme i gang med det samme. Offshore er således en helt særlig projekttype, der stiller endnu højere krav, da det er meget dyrt at have et skib liggende til kaj frem for at have det ude på farten.

- Tiden er selvfølgelig altid en faktor, men den er særligt kritisk, når vi snakker offshore. Her er nedetid som oftest langt dyrere, så jo hurtigere du kan nå i mål uden at gå på kompromis med kvaliteten, jo bedre.

Det fortæller adm. direktør Morten Nielsen fra Hea Gulve, som er specialiseret i offshore-arbejde. Hans firma renoverer blandt andet gulve på passagerskibe, og her anvender de løsninger, som er særligt udviklet til lidt mere krævende opgaver, hvor det skal gå stærkt, uden at man går ned på kvaliteten.

- Offshore-projekter er et godt eksempel på, hvorfor det er afgørende at have en leverandør, som kan garantere, at de rette produkter er på lager i rigelige mængder. Hvis vi ikke kan levere i rette mængde til rette tid, bliver det svært at udnytte de tidsgevinster, som produkterne giver. Hvis du alligevel skal vente på materialerne for at kunne komme videre, bliver tidsbesparelserne ved at anvende selv de mest effektive løsninger nemlig hurtigt spist op, understreger Anders Daugstrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173