23948sdkhjf

Tekniq Arbejdsgiverne: Lærlingepakke virker

Der er fremgang at spore, når det gælder antallet af nye lærlinge i landets el- og vvs-installationsvirksomheder.

I starten af coronakrisen så man ellers en næsten halvering af indgåede uddannelsesaftaler i forhold til året før, men nye tal fra Tekniq Arbejdsgiverne viser, at faldet set over hele coronaperioden nu er reduceret markant – fra 46 til 10 pct. på vvs-området og fra 47 til 23 pct. indenfor el.

- Det tyder på, at den første forskrækkelse, vi så, da coronapandemien ramte os, er aftagende. Og det er meget opmuntrende, at el- og vvs-installationsvirksomhederne så småt igen begynder at nærme sig det høje niveau fra 2019 i antallet af uddannelsesaftaler, siger Tina Voldby, der er underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og hun uddyber:

- Vi kan se, at fremgangen for alvor tog fart, da regeringen og arbejdsmarkedets parter tilbage i slutningen af maj indgik en aftale om at give en tiltrængt økonomisk håndsrækning til de virksomheder, der lukkede dørene op for nye lærlinge. 

Udbetaling skal ske hurtigst muligt 
Lærlingeaftalen i maj betød blandt andet, at man ville bruge de 5,4 mia. kroner, der var opsparet under den såkaldte AUB-ordning (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag) til at lette virksomhedernes lærlingeomkostninger.

Det betyder eksempelvis, at man kan få dækket 90 procent af lønomkostningerne i resten af 2020 for nye lærlinge. De første penge skal efter planen udbetales til september, men har altså allerede haft mærkbar effekt i el- og vvs-installationsbranchen.

- Vi forventer da også, at den positive udvikling vil fortsætte i takt med, at pengene kommer ud til virksomhederne, og vi kan kun opfordre til, at udbetalingerne sker hurtigst muligt, siger Tina Voldby.

- Mange kommende lærlinge er ved at færdiggøre deres grundforløb netop nu, og derfor er det afgørende, at virksomhederne føler sig på økonomisk sikker grund, når de indgår uddannelsesaftalerne, så vi kan fortsætte den positive udvikling, tilføjer hun. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141