23948sdkhjf

PET vil inspirere byggeriet til terrorsikring

Terrorsikring skal gøres mere lettilgængeligt for byggeriets rådgivere, er meldingen fra Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Med et nyt katalog under navnet ”Terrorsikring i bygge- og anlægsprojekter” vil efterretningstjenesten nemlig udstyre byggebranchen med letforståelig inspiration til sikringsløsninger i bygge- og anlægsprojekter - og gerne løsninger som ikke bare er store og grimme.

- Med kataloget ønsker vi at inspirere til fysisk sikring mod terror i bygge- og anlægsprojekter gennem eksempler på solide sikringsløsninger, der går hånd i hånd med arkitektonisk kreativitet og funktionalitet, siger Henrik Bjelke, chef for PET’s afdeling for kontraterrorisme i en pressemeddelelse.

Kataloget giver gennem forskellige eksempler og beskrivelser inspiration til kreative og skræddersyede løsninger, der kan have flere funktioner, skriver PET i meddelelsen.

Som eksempler i kataloget nævnes, hvordan siddekanter, som lægger op til ophold, samtidig kan fungere som værn mod terrorangreb med køretøjer, og hvordan lokal regnvandshåndtering kan konstrueres, så det også kan virke afskrækkende på en gerningsmand til fods.

Det nye katalog henvender sig til blandt andet arkitekter, ingeniører og konstruktører, oplyser PET.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125