23948sdkhjf

Sanistål vinder Arbejdsmiljøprisen 2020

En dedikeret indsats fra både medarbejdere og ledelse har resulteret i, at Sanistål på ti år har reduceret antallet af arbejdsulykker med 90 pct.
En vedvarende og fokuseret arbejdsmiljøindsats har givet markante resultater i Sanistål. I 2009 havde Sanistål 82 arbejdsulykker. Ti år senere i 2019 var der otte, hvilket svarer til et fald på 90 pct. For den store indsats har virksomheden netop vundet Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien ”Arbejdsulykker”.

- Arbejdsmiljøet og arbejdssikkerheden fylder rigtig meget i vores bevidsthed og handlinger. Derfor er vi virkelig glade og stolte af, at vi nu vinder Arbejdsmiljøprisen 2020, siger Christian B. Lund, adm. direktør i Sanistål.

Det er et fælles projekt
- Det store fald i arbejdsulykker skyldes ikke kun ændrede arbejdsgange – det er hele kulturen og medarbejdernes adfærd, der har ændret sig. Det har krævet systematik, vedholdenhed og samarbejde, siger Clifton Augustine Deane, der arbejdsmiljøkoordinator i Sanistål:

- Det her er et fælles projekt, som både ledelse og medarbejdere prioriterer højt. Resultatet er, at sikkerhed i dag er en naturlig del af vores arbejde, og alle tænker i sikkerhed. Vi har skabt en kultur, hvor vi tager ansvar for os selv og vores kolleger. Og når vi nu vinder Arbejdsmiljøprisen er det en kæmpe anerkendelse af det store arbejde, som vi i fællesskab har udført gennem de seneste ti år, siger han.

Læs også: Sanistål fylder "cola"-automaten med værktøj

Indsatsen fortsætter
Selvom det især er på Saniståls lager i Billund, at der er risiko for at komme til skade, så er arbejdsmiljø og sikkerhed på dagsordenen i hele organisationen.
- Arbejdsgange er blevet beskrevet, og der bliver systematisk fulgt op på alle nær-ved-ulykker. Og den systematiske indsats for et bedre arbejdsmiljø fortsætter hver dag i Sanistål, forsikrer arbejdsmiljøkoordinator Henriette Marker Thomsen:

Læs også: Corona: Sanistål justerer forventningerne

- Med Arbejdsmiljøprisen er vi blevet bekræftet i, at vores indsats nytter, og vi fortsætter selvfølgelig for fuld styrke. Udover sikkerhed arbejder vi bl.a. med et trivselsprojekt, hvor vi alle sætter arbejdsmiljø, trivsel og samarbejde på dagsordenen, siger hun.

Målet er ingen arbejdsulykker
Målet er, at Sanistål slet ingen arbejdsulykker skal have, fortæller adm. direktør Christian B. Lund:

- Vi skaber store forandringer, når vi gør en fælles indsats. Derfor tror jeg også på, at vi når vores mål om nul ulykker, siger han.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172