23948sdkhjf

Malermestre lodret uenige med Sass Larsen

Det er for nemt, når branchedirektør for kapitalfonde i Danmark, DVCA, Henrik Sass Larsen i en kommentar i Altinget nedsabler erhvervsuddannelserne for at have dårlig faglighed og lunefulde praktikpladser, mener uddannelseschef i Danske Malermestre Niels Håkonsen.
- Nu har vi hørt det med. At de malermestre og virksomheder, der tager et seriøst ansvar for at uddanne fagligt dygtige malere til en meningsfuld hverdag, hvor de giver værdi til samfundet, bliver nedsablet på det groveste.

Det siger uddannelseschef i Danske Malermestre Niels Håkonsen, om udtalelser til Altinget fra tidligere erhvervs- og vækstminister og nu adm. direktør i brancheforeningen for kapitalfonde i Danmark, DVCA. Henrik Sass Larsen. Til Altinget siger Henrik Sass Larsen blandt andet, at de erhvervsfaglige uddannelser ikke virker. Danmark har brug for bedre erhvervsuddannelser med større faglighed, og hvor de ikke er afhængige af det han kalder lunefulde lærepladser.

Ikke dårlig faglighed
I en pressemeddelelse går uddannelseschef i Danske Malermestre Niels Håkonsen i rette med udtalelserne far Henrik Sass Larsen:
- Vi hører løbende debatindlæg fra politikere og andre, der ikke har deres hverdag i erhvervsuddannelsessystemet, kritisere og tale erhvervsuddannelserne ned. Men det er urimeligt at kritisere vekseluddannelsesprincippet og de malermestre og andre håndværksmestre, der hver dag tager ansvar for at give deres faglighed videre, så faget kan overleve og skabe værdi i samfundet, fastslår uddannelseschef i Danske Malermestre Niels Håkonsen.
Han medgiver, at der generelt kan være en pointe i, at det ikke er let at skaffe praktikpladser – men det skyldes hverken for dårlig faglighed i landets malervirksomheder eller uddannelsens indhold.

Malermestrene kender fagligheden
Niels Håkonsen forstår ikke, hvem der har mere forstand på fagets – her malernes – faglighed end malermestrene. Det ville ikke være kønt hvis politikerne skulle til at fastlægge, hvad den rigtige malerfaglighed er, mener han.

- Jeg kan ikke se nogen mening i at andre end håndværksmestrene skal stå for fagligheden i erhvervsuddannelserne. Desuden arbejder vi i Danske Malermestre sammen med Malerforbundet på hele tiden at forbedre uddannelsen, så den modsvarer efterspørgslen. Og netop vekseluddannelsesprincippet med skoleophold og praktik i virksomheder giver gode resultater, siger Niels Håkonsen.

Læs hele Henrik Sass Larsens indlæg på Altinget
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095